Kovalchukista povataan olympialaisten pistepörssin kärkinimeä

olympialaiset pistepörssi

Venäjä pelaa olympiakiekon avauspäivänä Slovakiaa vastaan. 

Jääkiekon avauspäivän ottelut:
14.2. klo 14.15 Usa – Slovenia
14.2. klo 14.15 Slovakia – Venäjä

 

PyeongChangin olympialaisten jääkiekko käynnistyy miesten osalta vihdoin keskiviikkoiltapäivällä kahdella B-lohkon ottelulla. Suomen kiekkoleijonat nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa varhain keskiviikkoaamuna Saksaa vastaan.

Vedonlyönnistä kiinnostunut TVmatsit.com katsoi olympialätkän kertoimia ennen alkusarjan avauskierrosta ja totesi Olympics Athletes of Russia nimellä turnaukseen osallistuvan Venäjän olevan ehkä turhankin suuri suosikki voittamaan kultaa. Yhtiöt tuntuvat myös luottavan venäläispelaajien menestykseen henkilökohtaisissa tilastoissa, sillä esimerkiksi NordicBetillä viisi pienintä kerrointa pistepörssin voitosta lasketaan venäläisille.

Neuvostoliiton joukkue voitti olympiaturnauksen seitsemän kertaa vuosina 1956-1988 sekä vielä vuoden 1992 Albertvillen kisat Itsenäisten valtioiden yhteisön lipun alla, mutta Venäjän joukkue ei olympiakultaa ole onnistunut voittamaan. NHL-pelaajat saivat osallistua olympialaisiin ensi kertaa Naganossa 1998, jolloin Venäjä ylsi Pavel Buren ja Sergei Federovin johdolla hopealle Dominik Hasekin torjuttua kirkkaimman mitalin Tsekin joukkueelle.  Seuraavista kisoista Venäjä otti vielä pronssia, mutta sen jälkeen jääkiekon suurmaa on jäänyt kolmissa olympialaisissa ilman mitalia. Erityisen paljon venäläisten itsetuntoa kirpaisi putoaminen Sotshin kotikisojen finaalista.

Kertoimien perusteella NHL-pelaajian poisjäänti antaa edun Venäjälle, jonka KHL-liigaan pidetään Pohjois-Amerikan ammattilaissarjan jälkeen laadukkaimpana kiekkosarjana. NordicBet on laskenut Venäjän mestaruuskertoimeksi vain 2.08, mikä tuntuu varsin pieneltä, kun otetaan huomioon, että nimekkäällä joukkueella on usein ollut suuriakin vaikeuksia saada joukkuepelinsä toimimaan.

 

Kovalchuk suosikki pörssikärjeksi

Pelaajista Ilja Kovalchuk on suosikki voittamaan turnaukseen pistepörssin 8.00 kertoimella. Tämän kauden KHL:ssä Pietarin SKA:n 34-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt 53 pelissä pisteet 31+32. Raudanlujasta rannelaukauksestaan tutulle Kovalchukille lienee jälleen tarjolla mielinmäärin vastuuta Venäjän ylivoimaviisikossa, joten pörssivoitosta luvattu kerroin saattaa tarjota parempaa vastinetta rahoille kuin Venäjän mestaruuden kerroin.

Tsekin Jiri Sekac voisi olla mustahevonen voittamaan kisojen pistepörssin. Tsekki saattaa järjestää alkulohkossa maalijuhlat Etelä-Korean kustannuksella ja tämän lisäksi joukkue pelannee ylimääräisen pelin, jos Kanada ja mahdollisesti myös Sveitsi sijoittuvat sen edelle A-lohkossa. Suomalaisista pienemmän kertoimen pörssivoitosta saa Eeli Tolvanen (24.00) Petri Kontiolan ja Teemu Hartikaisen seuratessa kannoilla 25.00 kertoimilla.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gZfmv5gSBsc

Kovalchukin highlighteja kelpaa katsella. 

 

Faktalaatikko:

Olympialaiset pistepörssin voittaja – kertoimet NordicBet

Ilja Kovalchuck 8.00
Nikita Gusev 11.00
Vadim Shipachyoyv  14.00
Sergei Mozyakin 14.00
Kiril Kaprizov 18.00
Linus Omark 20.00
Jiri Sekac 20.00
Linden Vey 24.00 
——
Eeli Tolvanen 24.00
Petteri Kontiola 25.00 
Teemu Hartikainen 25.00

Lue aiheesta lisää: NordicBetilla veikkaaminen

*markkina sulkeutuu keskiviikkona klo 14:10.  

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.