Susijengi tarvitsee voiton Ranskasta pitääkseen MM-unelmansa elossa

Petteri Koposen puuttuessa Suomi tarvitsee huippupelin Jamar Wilsonilta. 

Torstai 21.2. klo 18:30 Suomi – Ranska, koripallon MM-karsinta
TV: Yle TV2 ja Areena 

Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa torstaina tärkeässä MM-karsintaottelussa Ranskan, joka on varmistanut lohkovoiton sekä osallistumisoikeutensa elo-syyskuussa Kiinassa pelattavaan MM-turnaukseen. 

Jatkoohko K:n tilanne on se, että Ranska ja Tsekki ovat varmasti MM-kisoissa. Kisa kolmannesta tilasta käydään Suomen ja Venäjän välillä. Suomi putoaa automaattisesti pois pelistä, jos Ranska voittaa tänään ja Venäjä lyö omassa matsissaan Bulgarian. Kaikki muut tulosyhdistelmät karsintojen pitävät Suomen kisaunelman hengissä MM-karsintojen viimeiselle kierrokselle, jolla Susijengi kohtaa Venäjän vieraissa. 

Vaikka Suomi hävisi syyskuussa Ranskalle vieraissa 16 pisteellä, on Susijengillä tänään kaikki mahdollisuudet voittoon loppuunmyydyllä Metro-areenalla. Ranska on jättänyt Euroliigaa pelaavat tähtensä kotiin ja lähtee Suomeen suhteellisen kokemattomalla kotimaan sarjan parhaimmistosta kerätyllä joukkueella. Siitä huolimatta, että Ranska on yksi Euroopan korismahdeista, on Susijengi pelannut sitä vastaan viime vuosina tasaisia matseja. Edellinen arvokisakohtaaminen 2017 EM-kotikisojen avausottelussa päättyi jatkoajan jälkeen Suomen voittoon numeroin 86-84.
 

Koponen sivussa – Jantunen nousemassa avausviisikkoon

Bayern Münchenin Petteri Koponen missaa Ranska-pelin Euroliiga-ottelun vuoksi, joten Jamar Wilsonilla on entistä suurempi vastuu Susijengin pallollisena johtajana. Sasu Salin on itsestään selvä valinta heittävän takamiehen paikalle. Salinilta kaivataan onnistumisia myös puolustuspäässä, kun Suomi yrittää päästä nopeisiin vastahyökkäyksiin katkoista. Vasta 18-vuotias Mikael Jantunen nousee avausviisikkoon ison laitahyökkääjän paikalle. Divarissa HBA Märskyn paidassa pelaava 204-senttinen Jantunen auttaa Suomea erityisesti puolustuspäässä. Kaikki MM-karsintaottelut pelanntut kapteeni Shawn Huff on toinen laitahyökkääjä. Sentterin tontilla nähdään 37-vuotias veteraani Tuukka Kotti.

Suomen 12 pelaajan joukkue Ranskaa vastaan: Antti Kanervo, Mikko Koivisto, Shawn Huff, Sasu Salin, Tuukka Kotti, Mikael Jantunen, Alexander Madsen, Carl Lindbom, Juho Nenonen, Jamar Wilson, Ilari Seppälä, Topias Palmi