Kolumbia – Japani – James Rodriguezin pelaaminen ei varmaa

Kolumbia Japani jalkapallon Mm-vetovihje

James Rodriguezin mahdollinen pelaamattomuus on vaikuttanut vedonlyönnin kertoimiin. 

19.6.2018 klo 15:00, jalkapallon MM-kisat H-lohko: KOLUMBIA – JAPANI
TV: Yle TV2 ja Areena

 

Jalkapallon MM-kisojen avauskierros paketoidaan tiistaina, kun H-lohkossa pelataan kaksi ottelua. Kello 15:00 ottelussa kohtaavat Kolumbia ja Japani, jotka ottivat toisistaan edellisin kerran mittaa Brasilian 2014 kisojen alkulohkossa. Neljä vuotta sitten Los Caferos oli parempi maalein 4-1, ja Kolumbia on myös ehdoton suosikki voittamaan tiistaina, vaikka tähtipelaaja James Rodriguezin pohjevamma on varjostanut joukkueen valmistautumista otteluun. 

Veikkaus on ollut tyypilliseen tapaansa supervarovainen laskiessaan suurimman pelikannatuksen keräävän suosikin kerrointa, joten Kolumbian voitolle sai aamulla vain 1,55 tarjouksen, mutta ilmeisesti tieto Rodriguezin mahdollisesta poisjäännistä on nostanut kertoimen 1.65. Vastaavasti Coolbet avasi Kolumbian voiton 1.75 kertoimella, minkä jälkeen se ehti laskea 1.72. Myös Coolbet on reagoinut kello 12 mennessä kokoonpanotietoon nostamlla kertoimen 1.80. 

Myös Kolumbian -1 tasoitukselle laskettua on kerrointa tarkistettu ottelun alla. Veikkaus on nostanut oman hintasta 2.85 -> 3.12, ku taas CoolBet on korjannut saman handicapin 3.19 -> 3.25. Vaikka Kolumbia ei tehnytkään Etelä-Amerikan MM-karsinnassa kuin köykäiset 1,17 maalia per ottelua, voi sen kuitenkin odottaa pystyvän hyödyntämään Japanin heikkouksia ja iskemään kaksi maalia. 

1X2-markkina:
Veikkaus: 1.65 – 3.45 – 5.60
Coolbet: 1.80 – 3.45 – 5.75 

Talletusbonus Coolbetilta MM-kisavetoihin: 
• #1: "talleta 10 € – lyö vetoa MM-kisoista 60 €:lla" →  Lue lisää täältä
• #2: "talleta 50 € – lyö vetoa MM-kisoista 150 €:lla" →  Lue lisää täältä

 

Rodriguezin merkitys Kolumbialle 

James Rodriguez puski suurin yleisön tietoisuuteen voittamalla 22-vuotiaana Brasilian kisojen Kultaisen kengän kuudella osumallaan. MM-kisoja seurannut siirto Real Madridiin ei sujunut odotetulla tavalla, mutta pelintekijä on löytänyt itsensä uudestaan siirryttyään Espanjan Bayern Müncheniin lainasopimuksella. Etelä-Amerikan MM-karsinassa Rodriguez pelasi 13 ottelua ja teki 6 maalia ja antoi 4 syöttöä. Kolumbia teki 18 pelissä yhteensä 21 maalia, joten vaikka Rodriguezilta pelaamatta jääneitä viittä peliä ei huomioitaisikaan, on vasuri ollut mukana 48 prosentissa kaikista Los Cafeterosin maaleista joka viimeistelijänä tai syöttäjänä. 

Jos Rodriguez ei pelaa sattaa Kolumbiaa jo vuodesta 2012 luotsannut 69-vuotias Jose Pekerman hylätä 4-2-3-1 systeeminsä ja valita perusmalliassa yksinäisenä keihäänkärkenä pelaavan Radamel Falcaon hyökkääjä pariksi joko Duvan Zapatan tai Carlos Baccan. Opta Sport on seurannut 41 Kolumbian ottelua 2014 MM-turnauksen jälkeen. Näissä peleissä Los Cafeteros on edennyt maalipaikkaan vähintään 10 syötön ketjulla vain 75 kertaa, eli alle kahdesti per matsi. Espanjalaistyyppinen pallon hierominen ei sovikaan Kolumbialle, vaan joukkue on parhaimmillaan voittaessaan pallon keskialueella ja pelatessaan sen suoraviivaisesti pystyyn. La Ligassa Espanyolia edustava Carlos Sanchez on Kolumbian kokenein kenttäpelaaja ja edelleen avainroolissa pallonriistäjänä.  

Ikääntyvät Samurait

Japanin oli tarkoitus pelata Venäjällä Vahid Halilhodzicin johdolla, mutta "kommunikaation puute" sekä maaliskuun huonot treenipelit Malia (1-1) ja Ukrainaa (1-2) toivat potkut MM-projektia 2015 asti vetäneelle bosnialaiselle. Korvaajaksi nimettiin huhtikuun 9. päivä liiton "oma mies" Akira Nishino tekinisen johtajan paikalta. Nishinolle jäi kolme peliä aikaa (Ghana 0-2, Sveitsi 0-2 ja Paraguay 4-2) ajaa sisään omia ajatuksiaan.  

Halilhodzicin maajoukkuetta kuvattiin kameleontiksi, koska siltä puuttui pelitapa, koska oma systeemi vaihtui ottelusta toiseen vastustajan heikkouksien ja vahvuuksien perusteella. Nishino on sen sijaan yrittänyt luoda joukkueelle teknisen taidon ja lyhytsyöttöjen varaan rakentuvaa pelitapaa.

Valmentajavaihdoksen myötä joukkueen tunnetuimmat pelaajat Keisuke Honda, Shinji Kagawa ja Shinji Okazaki ovat saaneet enemmän vastuuta, vaikka pelaajien paikka ei enää olisikaan automaattisesti avauksessa. Maalinteko on Japanille ongelmakohta, koska siltä puutuu Hondan lisäksi pelaaja voisi yrittää ratkaisua myös rangaistusalueen ulkopuolelta. 182-senttinen Yuya Osako on Japanin kookkain hyökkääjä, joten taistelupallojen boxiin lähettäminen on toivotaan toivotaan hommaa, kun vastassa ovat Tottenhamin atlettinen Davinson Sanchez ja Barcelonan 195-senttinen Yerry Mina. Japanilla olisi ylipäätänsä paljon parannettavaa kaksinkamppailuvoimassa.

Kolumbian nykyisestä kisaryhmästä vain luottovahti David Ospina sekä yhden maalin miehen tehneet Juan Cuadrado sekä Rodriguez pelasivat, kun joukkue kohtasi edellisen kerran Japanin. Sinisen Samurain veri vaihtunut hitaammin, sillä jo aiemmin mainituista Honda, Kagawa ja Okazaki sekä myös Maya Yoshida, Yuto Nagatomo, Hotaru Yamaguchi, Makoto Hasebe sekä maalivahti Masaaki Higashiguchi olivat kentällä edellisessä Kolumbia ottelussa. 

Tulosvedon todennäköisin kerroin: 
Veikkaus: 1-0 4.50
Coolbet: 1-0 5.50 

Suomenkielinen Coolbet tarjoaa uusille asiakkailleen MM-kisojen aikana avokätisen 500 % bonuksen ensimmäiselle talletukselle. Bonus koskee vain 10 € talletusta, jonka päälle maksetaan 50 € pelirahaa. Tarjouksen voi aktivoida tästä.

2018 jalkapallon MM-kisat pelataan Venäjällä 14. kesäkuuta – 15. heinäkuuta. Yleisradion kanavat Yle TV2 ja Teema/Fem esittävät kaikki MM-lopputurnauksen ottelut. MM-kisoja voi seurata myös suoratoistopalvelu Yle Areenan välityksellä.