Kivikova Ruotsi vahvin ehdokas Leijonien puolivälierävastustajaksi

Ruotsin joukkue kuhisee NHL-miehiä. 

Tiistai 21.5. klo 21:15 Ruotsi – Venäjä
TV:
C More

Tiistai-iltapäivällä Saksalle kärsitty tappio tarkoittaa sitä, että Suomi sijoittuu A-lohkossa toiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että Leijonat kohtaa torstain puolivälierässä B-lohkossa kolmanneksi sijoittuneen joukkueen. Vaihtoehtoja on jäljellä kolme: Venäjä, Tsekki tai Ruotsi. Suomen tavoin tiistai-iltapäivällä pelannut Sveitsi jää B-lohkossa varmuudella neljänneksi hävittyään alkusarjan viimeisen ottelunsa Tsekille maalein 5-4. 

Näin ollen Leijonien puolivälierävastustaja selviää tänään illalla pelattavassa Venäjä-Ruotsi ottelussa, joka alkaa kello 21:15. Suomi saa vastaansa Ruotsi, jos Tre Kronor ei onnistu voittamaan Venäjää varsinaisella peliajalla vähintään kolmella maalilla. 

Suomi voi saada vastaansa Venäjän, jos Venäjä häviää Ruotsille vähintään kolmella maalilla ja tekee itse korkeintaa yhden maalin. Vain siinä tapauksessa, että Ruotsi voittaa Venäjän vähintään kolmella maalilla ja Venäjää tekee samassa ottelussa vähintään kaksi maalia, voi Suomi saada vastaansa Tsekin. 

Kaksi kertaa peräkkäin jääkiekon maailmanmestaruutta juhlinut Ruotsi on lähtenyt Slovakiaan vahvalla joukkueella, jossa on peräti 21 NHL-pelaajaa.