Kimin viimeiset kierrokset Ferrarilla, Bottas ajaa tallipaikastaan

F1-viikonloppu

Viimeistä viedään Kimi Räikkönen ajaa sunnuntaina todennäköisesti viimeisen F1-kisansa Ferrarilla. 

 

F1-kauden päätöskisassa Abu Dhabissa tunteet ovat varmasti monella pinnassa. Edessä ovat Kimi Räikkösen viimeiset 55 kisakierrosta Ferrarilla sekä myös Fernando Alonson uran viimeiset kilometrit koko F1-sirkuksessa.

Peräti 21 kisan mittainen F1-kausi on tuonut suomalaisille vasta yhden voiton, ja hyvin yllättäen Valtteri Bottaksella niitä on yhä pyöreä nolla. Yksi voitto nastolalaiselta kariutui renkaan puhkeamiseen juuri ennen maalia ja toinen tallimääräykseen. Mercedes on varmasti kokonaisuuteen tyytyväinen, mutta käytännössä Bottas ajaa Abu Dhabissa jo nyt tallipaikastaan. Voitoton vuosi ei tekisi ensi kauden jälkeisistä sopimuksen optiovuoden neuvotteluista ainakaan yhtään helpompaa. 

Kaiken lisäksi huhut Mersun vuoden 2020 kakkoskuskista käyvät jo kuumina: Mercedeksen sopimuskuljettaja Esteban Ocon taklasi Max Verstappenin ulos radalta viime kisassa, mikä tarkoitti Lewis Hamiltonin kurvailua voittoon. Villeimmät salaliittoteoreetikot esittivät, että tällä tempulla Ocon pelasi jo itseään Hopeanuolen rattiin Bottaksen tilalle…  

Viime vuonna Bottas pääsi naatiskelemaan Abu Dhabissa, kun suomalainen kuittasi kauden päätöksessä hattutempun: Paalupaikka, nopein kierros, ja kisan voitto sekä päälle vähän "donitsien" pyöritystä Yas Marinan rataan maaliviivan ylityksen jälkeen. Mestaruustaistelut ovat jo tältä kaudelta ohi, joten moni formularomantikko toivonee, että johonkin vastaavaan pystyisi arabiemiraateissa Räikkönen tai Alonso. 

Alonso körötellee maaliin jälleen alemmassa keskikastissa, jos McLaren kestää koko 305 kilometrin kisamatkan, mutta Räikköseltä (ja toki Bottakselta) hat-trickiä voisi jopa toivoa. Rehellisyyden nimissä aikamoinen sensaatio sekin olisi – Ferrari ei ole Abu Dhabissa voittanut ikinä aiemmin. 

MM-sarjassa pelissä on vielä kolmossija. 12 palkintopallipaikkaa kaudella kuitannut Räikkönen on nyt siinä kiinni 251 pisteellään. Bottaksella pisteitä on 237 ja Brasilian käänteistä taatusti yhä kiukkuisella Verstappenilla 234. Voitosta saa 25 pistettä, joten "Lentävä hollantilainen" voi kiitää vielä molemmistakin suomalaisista ohi, mikäli sille päälle sattuu. 

Suomalaisista kehissä ovat Abu Dhabissa myös Niko Kari F2:ssa ja Simo Laaksonen GP3:ssa. 

F1-viikonlopun aikataulu C Morella:

Pe 23.11.
10:55 F1: Vapaat harjoitukset 1
14:55 F1: Vapaat harjoitukset 2

La 24.11.
10:25 Formula GP3: Lauantain kilpailu
11:55 F1: Vapaat harjoitukset 3
14:55 F1: Aika-ajot
16:35 F2: Lauantain kilpailu

Su 25.11.
10:05 Formula GP3: Sunnuntain kilpailu
11:30 F2: Sunnuntain kilpailu
13:30 F1: GP:n ennakkotunnelmat
15:00 F1: Abu Dhabin GP