KHL-kiekko ja Jokerit rantautuvat tänään Tallinnaan: "Odotan hirveää mekkalaa"

KHL TV-lähetykset:
Kaikki KHL-ottelut esittää Viasat ja Viaplay. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

KHL-kiekko rantautuu tänään poikkeuksellisesti Tallinnaan. Jokerit isännöi ulkomaan ottelussa Spartak Moskovaa. Kiekko tippuu Tondiraba Arenalla jäähän 18.30.

Ottelu pelataan ehkä kotimaan ulkopuolella, mutta silti matsilta on lupa odottaa hyvää tunnelmaa, joka välittyy kotikatsomoihinkin. Jokerihyökkääjä Antti Pihlström tihkuu intoa seuransa kotisivuilla.

– Hyvillä fiiliksillä. Tulee iso määrä jokerifaneja ja halli täynnä. Odotan hirveää mekkalaa, Pihlström ennakoi tulevaa koitosta.

Myös Jokereiden Marko "Mörkö" Anttila odottaa matsia kovasti.

– Hieno viikonloppu tulossa ja nautitaan siitä. On ainutlaatuista pelata pelejä Tallinnan puolella ja hieno tapahtuma on varmasti tulossa. En ole aikaisemmin käynyt edes jäähallissa Virossa. Joukkueellekin matkustaminen on erilaista, kun laivalla matkustetaan, Anttila kommentoi.

 

Jokereiden maalijuhlat jatkuvat?

Jokerit ovat KHL:n eniten maaleja tehnyt joukkue. Kauden 19 ottelussa joukkue on paukuttanut huikeat 76 häkkiä, mikä tarkoittaa neljää maalia ottelua kohden.

Onnistumiset ovat jakautuneet laajalle. Helsinkiläisten riveistä löytyy 11 pelaajaa, jotka ovat tehneet 10 tehopistettä tai enemmän. Moskovan Spartakissa kymmenen tehopisteen miehiä on vain neljä kappaletta.

Eeli Tolvasen lähdettyä Atlantin toiselle puolelle Jokerit ovat löytäneet uuden suomalaisen tehomiehen Sakari Mannisesta. Liukkaasti liikkuva hyökkääjä on tehnyt tehot 9+11 ja johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä.

Vastustaja Spartak on keskikastin joukkue monessa mielessä. Varsinaisia tähtiä moskovalaisten riveistä ei löydy. Paitsi ehkä yksi.

– Sieltä löytyy hyvä maalivahti Julius Hudacek. Yritetään päästä ihon alle ja saada maaleja. Meidän on oltava maalin edessä hyviä häntä vastaan, Marko Anttila analysoi.

Julius Hudacek on ollut erittäin työllistetty. Hän on pelannut joukkueensa maalissa 17 ottelussa. Iso kuormitus ei ole otteissa kuitenkaan näkynyt. Torjuntaprosentti on melkein 93 ja maaleja selän taakse on mennyt hieman yli kaksi ottelua kohden. Jos Spartak onnistuu pisteet Jokereilta ryöstämään, joukkueen ykköstähden voi jo arvata olevan 30-vuotias slovakkivahti.