Katso video: Näin syntyi Lauri Markkasen piste-ennätys

Lauri Markkanen heitti Indianaa vastaan 32 pistettä 

 

Nikola Miroticin paluun myötä huimaan tuloskuntoon vertynyt Chicago Bulls otti viime yönä kolmannen peräkkäisen voittonsa lyömällä kotonaan Indiana Pacersin koriluvuin 119-107. Voitto on Chicagolle jo kahdeksas kymmenessä pelissä, mikä tekee Bullsista Eastern Confrencen kuntopuntarin kärkijoukkueen.

28 minuuttia uurastanut Lauri Markkanen pudotti ottelussa henkikohtaisen piste-ennätyksensä 32 pistettä, joten vanha rekordi 26 pistettä marraskuun 11. päivältä koheni kuudella pinnalla. Suomalainen aloitti matsin varovaisesti nostamalla avausneljänneksellä neljä pistettä korin alta, seuraavalla quarterilla upposi kaksi kolmosta ja loput 22 pistettä kirjattiin puoliajan jälkeen. 

Pelitilanneheittoja Markkanen käytti 17, joista 11 päätyi koriin. Kolmostarkkuus oli myös kova 5/9. Tämän lisäksi Laurin kaikki viisi vaparia päätyivät sukkaan. Heittoyritysten määrä on neljä suurempi kuin Markkasen joulukuun keskiarvo 13.1, joten piste-ennätys selittyy ennen kaikkea parantuneella heittotarkkuudella, joka oli viime yönä 0.647 joulukuun keskiarvon ollessa 0.439.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iEi_99RTvpA

Parantunut osumatarkkuus auttoi Markkasen piste-ennätykseen

 

Pudotuspeliviiva lähestyy 

Chicago oli marraskuussa NBA:n naurunaihe, mutta nyt joukkue on enää viiden voiton päässä pudotuspeliviivasta. Jos Bulls jatkaa vuoden vaihteen jälkeen samaan malliin kuin nyt, joutuu seuran johto todella hankalan paikan eteen, kun NBA:n siirtoikkuna aukeaa tammikuun 15. päivä. Chicagon pitkän aikavälin suunnitelmien kannalta saattaisi olla järkevää luopua Miroticin ja Robin Lopezin kaltaisista kokeneista pelaajista ja pitää huoli siitä, että seuralla on hyvät mahdollisuudet varata kärkivuorolla ensi kesän NBA:n draftissa.   

 

NBA-kampanjat:

• Hyödynnä Ruutu+ tutustumistarjous 0€ /kk tästä 
NBA League Pass – kaikki Chicago Bullsin ottelut loppukaudeksi 109,99 €, nyt 30 % alennus Lue lisää

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.