Kärppien ja HIFK:n välieräottelu tänään TV5:ltä!

Välieräottelu Kärpät – HIFK tänään TV5:ltä kello 18:30.

 

Liigan välierät starttaavat tänään kello 18:30. Ensimmäisellä ottelukierroksella toisensa kohtaavat runkosarjan ykköseksi sijoittunut Oulun Kärpät ja kuudennelle paikalle päätynyt HIFK. Ottelu on katsottavaksi ilmaiseksi TV5:ltä.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana kuudesti, ja voitot menivät tasan 3-3. Kärpät selvitti tiensä välieriin voittamalla Ilveksen suoraan neljässä ottelussa. HIFK puolestaan kukisti Pelicansin otteluvoitoin 4-2.

 

Kärppien kone yskähdellyt, HIFK:n kevät nousujohteinen

HIFK yllätti monet kiekkoseuraajat pudottamalla kovavireisen Pelicansin. Punapaidat löysivät oman peli-identtinsä tärkeimmällä hetkelle, ja hurja karvauspelaaminen sai lahtelaiset aivan solmuun. Samanlaista peliotetta voi odottaa Kärppiä vastaan.

Liigaa pitkin kautta domineiden Kärppien otteet puolivälierissä eivät olleet parhaimmasta päästä, vaikka joukkue voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Hyökkäyspelaaminen oli Jussi Jokisen ja Ville Leskisen harteilla. Joukkueen kaksi NHL-lupausta Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari vielä tunnustelivat pudotuspelimaailmaa, eikä kumpikaan saanut sarjassa ainuttakaan tehopistettä.

Kärppien isoin etulyöntiasema löytyy tolppien välistä. Veini Vehviläinen on koko sarjan ehdoton ykkösvahti, ja ensi kaudella hän pelaa todennäköisesti jo rapakon takana. HIFK:n Atte Engren on parantanut otteitaan pudotuspeleissä, mutta hänen todellinen tasonsa mitataan vasta Kärppiä vastaan. Helppoja maaleja ei ole varaa antaa.

Kumpikin joukkue saa kovan vahvistuksen kokoonpanoonsa. HIFK:n Tommi Santala tekee paluun peräti viiden ottelun pelikiellon jälkeen. Kärppien Oskar Osala oli puolestaan sivussa kolme matsia.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri