Karjala-turnaus alkaa: nyt etsitään tulevien vuosien luottopelaajia

Karjala-turnaus pelataan 8.-11.11. Helsingissä. Kiekkolähetysten ajankohdat voit katsoa TV-oppaastamme.

Torstaina Suomi – Venäjä klo 18.30.

Maajoukkuekausi alkaa tänään torstaina Karjala-turnauksen merkeissä. Leijonat palaa pitkästä aikaa maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalosen komentoon. Sunnuntaina vietettävä isänpäivä on tuonut piikin lipunmyyntiin. Samoin maajoukkuekonkari Kimmo Timosen paidan jäädyttämisseremonia, joka tapahtuu lauantai-illan Tshekki ottelun yhteydessä.

Suomen joukkueen Karjala-turnaukseen pääset katsomaan tästä.
 

Uusien luottopelaajien metsästys

Jukka Jalosen edellisestä pestistä Leijonien puikoissa on kulunut jo viisi vuotta aikaa. Tuossa ajassa monet hänen vanhoista luottopelaajistaan ovat vanhentuneet. Maajoukkueessa tuskin nähdään nimiä kuten Lasse Kukkonen, Antti Pihlström tai Mika Pyörälä. Nyt Jalosen täytyy metsästää itselleen uusia vakiokasvoja tulevien vuosien maajoukkuerostereihin, joten tämän vuoden Karjala-turnauksessa annetaan näyttöä pidemmälläkin tähtäimellä kuin vain ensi kevään MM-kisoja ajatellen.

Mielenkiintoisimmat nimet tulevat Sveitsin NLA:sta. Toni Rajala ei ole urallaan pelannut kuin yhdeksän EHT-ottelua huolimatta useista tehokkaista kausista Euroopan parhaissa kiekkoliigoissa. Tällä kaudella Rajala on tehnyt tehot 8+8 kauden 17 ottelussa. 27-vuotias laitahyökkääjä on tuskin lähdössä enää Pohjois-Amerikkaan, joten hän on paperilla käytettävissä aina, kun maajoukkuevalintoja tehdään.

Toinen tulevaisuuden mahdollinen luottopelaaja on niin ikään Sveitsissä pelaava Harri Pesonen. Pesonen on JYPin kultavuosien työteliään peliasenteen ruumiillistuma, mutta samaan aikaan hän pystyy myös pistetehtailuun. Näin ollen hän olisi Mika Pyörälän kaltainen uusi kasvo maajoukkueeseen, joka voi pelata niin ylemmissä kuin alemmissakin ketjuissa. Kauden 16 ottelussa Pesonen on pyssyttänyt tehot 8+10.

Tolppien välistä löytyy maajoukkueympyröissä varsin uusi kasvo, josta kuullaan varmasti enemmän tulevaisuudessa. Juha Metsola pelaa tällä hetkellä uransa parasta kiekkoa. Hänet valittiinkin KHL:n lokakuun parhaaksi maalivahdiksi ja syystäkin. 29-vuotiaan maalivahdin tilastot ovat mykistävät. Torjuntaprosentti on 94 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,92, vaikka Metsolan edustama Salavat Yulaev Ufa on vain KHL:n keskikastia.