Sunnuntain F1-kisa loistavaan katseluaikaan – Räikkösen murmelihetki lauantain hauskinta antia suomalaisille

Kanadan GP sunnuntaina 9.6. klo 21:10. Ennakkotunnelmat C Morella klo 20 alkaen.

 

Kanadan GP:n aika-ajo eteni suomalaisittain mollivoittoisesti lauantaina. Kimi Räikkönen ajoi kauden huonoimpaan eli vasta 17. lähtöruutuun ja jäi harvinaisesti myös Alfa-tallikaveriaan Antonio Giovinazzia hitaammaksi. 

Ainoaksi lauantain valonpilkahdukseksi Jäämieheltä jäikin tokaisu radalla vipeltäneestä murmelista, jonka suomalainen onnistui väistämään – ja Räikkönen kysäisi tiimiradiosta miksi eläintä kutsutaan. Räikkösen "Päiväni murmelina" toteutui siinä mielessä, että hän jäi poikkeuksellisesti jo toisessa aika-ajossa peräkkäin ensimmäiseen osioon.

Odotuksiin suhteutettuna yhtä heikosti sujui Valtteri Bottaksella. Vasta kuudes sija oli tulosta aika-ajon viimeisen osion alussa tulleesta ajovirheestä ja siitä johtuneesta spinnauksesta. Matka podiumille saati kärkeen on sunnuntaina pitkä. 

Mutta jotain hyvääkin lauantailta! Ainakin siis koko formuloiden uskottavuuden kannalta. Eletään kauden seitsemättä kisaviikonloppua, ja ensimmäistä kertaa paalulla on jokin muu talli kuin Mercedes. Sebastian Vettel lähtee ykköspaikalta, Lewis Hamilton perässään. 

Maranellon punaiset ovat olleet Kanadassa jokaisen session nopeimpia, joten varsinainen yllätys ei Vettelin ykkössija lopulta ollut. Tästä huolimatta Hamilton lienee jonkinasteinen ennakkosuosikki, sillä Vettel kuvaili Ferrarien perjantaina harjoituksissa testaamaa kisavauhtia "kamalaksi". Oli tuo lausahdus psykologista peliä tai ei, tulee sunnuntain startista tälle kaudelle poikkeuksellinen herkullinen, kun Hamilton on piiritettynä myös takaa – kolmospaikalta ampaisee niin ikään Ferrari, Charles Leclerc

Hamilton on kuitenkin Kanadassa pelottavan kova: britti on voittanut Montrealissa jo peräti kuudesti. Seitsemäs voitto olisi ennätyksellinen.

Sunnuntain startti nähdään herkulliseen aikaan, sillä valot sammuvat lämmittelykierrokselle klo 21.10. Mikäpä sen parempi lopetus helteiselle viikonlopulle!