Kalevan kisat 2019: SE taas vaarassa – katso naisten 100m aidat!

Kalevan kisat naisten 100 m aidat

Nooralotta Neziri lähtee haastajana naisten pika-aitoihin. 

TV: Naisten 100 metrin aitajuoksun alkuerät kello 16.45 ja finaali kello 19.45. Yle TV2 esittää Kalevan kisat suorana lähetyksenä.

 

Perjantai-iltana tullaan näkemään Kalevan kisoissa harvinaisen kovatasoinen naisten 100 metrin aitojuoksun finaali, kun Annimari KorteReetta Hurske sekä Nooralotta Neziri asettuvat samaan aikaan Kimpisen kentän starttiviivaalle. Korte juoksi Suomen uuden ennätyksen 12,72 vajaa kaksi viikkoa sitten Joensuun GP-kisoissa Hurskeen jäädessä vain kuuden sadasosan päähän. 

Kun Neziri on pitäny SE:tä hallussaan ajalla 12,90, on Suomella kolme pika-aituria Euroopan kymmenen nopeimman naisen joukkossa. Korte on Euroopan tilastoissa toinen, Hurske neljäs ja Neziri kymmenes. Naisten satasen aitoja ennen tätä kesää viime vuoden suvereenisti hallinnut Neziri, 26, ei osallistunut Joensuun kisojen finaaliin kantapäävamman takia, joten juoksijan todellinen kunto on vielä arvoitus.

Lappeenrantaan on ennustettu perjantai-illaksi vain 15 asteen lämpöä, mikä saattaa saa viedä juoksijoilta tehoja. Lähes varmaa on kuitenkin se, että finaalissa nähdään useampia 13 sekuntin alituksia.