JYP pelaa paikasta CHL:n finaalissa – voittajalle 300000

Tiistai 16.1. kello 18:00 Trinec – JYP

TV ja suoratoisto: C More Sport 1 ja C More → Lue lisää täältä
Maksuton live stream: NordicBet → Lue lisää täältä 

Katso myös: Olympialaiset 2018

 

JYPillä on tiistai-iltana hyvä mahdollisuus lunastaa paikkansa Champions Hockey Leaguen finaalissa, kun joukkue kohtaa vieraissa tsekkiläisen Trinecin. Viikko sitten kotijäältä hankittu 4-2 voitto antaa mukavan selkänojan puolivälierien toiseen osaotteluun.

Hurrikaani ratkaisi ensimmäisen semifinaalin iskemällä toisessa erässä kolme maalia runsaan kahden minuutin sisään. Veteraanipuolustaja Mikko Mäenpää hyödynsi tehokkaasti Trinecin jäähysuman niittaamalla kaksi maalia ylivoimalla. Ilmassa oli ratkaisun makua, kun Janne Kolehmainen kuritti tsekkejä 4-1 osumalla vain puoli minuuttia Mäenpään toisen rysän jälkeen.
 

Maalinkin tappio riittää

CHL:n finaalipaikka ratkeaa välierien yhteistuloksella, joten maalinkin tappio riittäisi viemään JYPin finaaliin. Pakittelemisen sijaan Hurrikaani lähtee hakemaan voittoa Trinecin loppuun myydyltä Werk Arenalta.
 

– Pitää ajatella niin, että pelataan voitoista, kuten aina pleijareissa. Olemme kerran voittaneet heidät ja nyt mennään voittamaan toisen kerran.
Mikko Mäenpää C Moren haastattelussa.

TV ja Live Stream -tiedot

C More Sport 1 kanava ja suoratoistopalvelu C More esittävät tiistai-iltana kello 18:00 alkavan ottelun suorana. Ottelun voi katsoa myös rahapeliyhtiö NordicBetin tarjoama ilmaisena striiminä, johon pääsee tästä linkistä.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_t4sbOYPoXc

JYPin toinen erä oli myrkkyä Trinecille

 

Miten välierien tulos vaikuttaa loppuotteluun

Tuomas Kiiskisen ja Jussi Pesosen edustama Växjö Lakers kohtaa niinikään tsekkiläisen Liberecin toisessa välieräparissa. Vaikka joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1 tasapeliin, on kotijoukkue Växjö selkeä suosikki jatkamaan finaaliin. Liberecin voitto olisi jyväskyläläisten kannalta parempi uutinen, sillä silloin Hurrikaanin päästessä finaaliin pelattaisiin myös loppuottelu LähiTapiola Areenalla.

Finaali pelataan Trinecissa, jos:

  • Trinec selviää finaaliin.

Finaali pelataan Växjössä, jos:

  • Växjö voittaa Liberecin varsinaisella peliajalla, ja JYP voittaa Trinecin jatkoajan tai rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.
  • Växjö voittaa Liberecin varsinaisella peliajalla, ja JYP voittaa omassa ottelussaan Trinecin niin, että voittomarginaali on alle kolme maalia vähemmän kuin Växjön ja Liberecin ottelussa.
  • Sekä Växjö että JYP selviävät finaaliin jatkoajan tai rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.
  • Växjö ja JYP selviävät finaaliin täsmälleen samoilla tuloksilla.

Finaali pelataan Jyväskylässä jos:

  • JYP ja Liberec selviävät finaaliin
  • JYP voittaa Trinecin ja Växjö-Liberec ottelu ratkeaa jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa.
  • JYP voittaa vierasottelun Trinecissa 3 maalia suuremmalla erolla kuin Växjö voittaa Liberecin.

Ei ole olemassa vaihtoehtoa, jossa Liberec voisi isännöidä finaalin. 

 

Voittajalle luvassa 300,000 euroa

Selvitessään finaaliin JYP olisi Oulun Kärppien jälkeen toinen suomalaisjoukkue CHL:n loppuottelussa. CHL:n finaali järjestettiin ensimmäisen kerran 2009, jonka jälkeen se pelattiin seuraavan kerran vasta kaudella 2014-2015. Ruotsalaisjoukkueet ovat voittaneet kolme viimeisintä CHL:n mestaruutta. Viime kaudella mestaruuden voittanut Frölunda palkittiin 143,000 eurolla, mutta tämän kauden parhaalle joukkueelle pitäisi olla CHL:n suunnitelman mukaan luvassa yli kaksi kertaa suurempi 300,000 euron rahapalkinto.

 

Vedonlyönnin kertoimet

Veikkauksen kertoimet: 1 1.88 – X 4.40 – 2 2.90
NordicBetin kertoimet: 1 2.03 – X 5.00 – 2 2.75
 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas