Juuse Saros solmi kolmevuotisen jatkosopimuksen – hinta halpa kakkosmaalivahdillekin

Saroksen ura jatkuu Nashvillessä vielä seuraavatkin vuodet.

 

Juuse Saros ja Nashville Predators löivät kättä kolmen vuoden jatkosopimuksesta. Voittaja diilissä on ehdottomasti Nashville. Saros on torjunut NHL-kaukaloissa kahdella viime kaudella yhteensä 47 ottelua, ja torjunta prosentti on ollut kummallakin kaudella yli 92.  Nämä tilastot huomioon ottaen 1,5 miljoonan dollarin vuosipalkka on erittäin matala lupaavalle maalivahdille.

Saroksen sopimusta voi verrata Dallas Starsin kiinnittämään Anton Khubodiniin, joka on torjunut ailahtelevasti läpi uransa. Kakkostorjujaksi hankittu venäläiskassari sai Starsilta kahden vuoden sopimuksen 2,5 miljoonan palkalla.

Saroksen solmittua jatkopahvin suomalaisista enää Miikka Salomäki, Kari Lehtonen ja Jussi Jokinen ovat vailla sopimusta. Nashvillen voimanpesä Salomäki on seuransa kanssa välimieskäsittelyssä, jossa sopimuksen kohtalo ratkeaa elokuun alussa.

Entisen tähtivahti Lehtosen ja vilkkaasti seuraa vaihtaneen Jokisen jatkaminen NHL:ssä on sen sijaan vielä suuri kysymysmerkki. Dallasissa vuosikaudet torjunut Lehtonen osoitti viime kaudella olevansa luotettava kakkosmaalivahti, mutta hintapyyntö saattaa olla liian kova. 35-vuotias Jokinen on turvallinen hankinta rotaatiohyökkääjäksi, ja kiinnostus veteraania kohtaan kasvaa varmasti, kun kausi lähestyy ja seurat joutuvat paikkaamaan loukkaantumisia.

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.