Joshua – Ruiz 1.6. – näin katsot ottelun

Anthony Joshua saa kohtaa Andy Ruiz Jr. (kuvassa) Suomen aikaa sunnuntaina 2. kesäkuuta noin klo 06:00.

TV: Viaplay PPV

 

Mistä on kysymys?

Anthony Joshua nousee lauantaina kehään ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden syyskuun, jolloin "AJ" puolusti menestyksekkääsi raskaan sarjan maailmanmestaruutta Venäjän Alexander Povetkinia vastaan. Viikonlopun ottelu Andy Ruizia vastaan on "väliottelu" ennen kuin Joshua kohtaa joko Tyson Furyn tai Deontay Wilderin.  

Milloin ja missä otellaan? 

Joshua ja Ruiz kohtaavat lauantaina 1. kesäkuuta New Yorkin Madison Square Gardenissa. Ottelu odotetaan alkavan noin kello 23:00 paikallista aikaa New Yorkissa, jolloin Suomessa se nähtäisiin varhain sunnuntaina 2. kesäkuuta noin kello 06:00 aamulla. Tarkka alkamisaika varmennetaan myöhemmin.  

Miten ottelun voi katsoa? 

Viaplay esittää Anthony Joshuan ja Andy Ruizin kohtaamisen yksinoikeudella. Joshua-Ruiz on saatavilla ainoastaan Pay Per View -tilauksena, jonka hinta on 49,95 €. Ottelun voi ostaa täältä

Millä laitteilla voin katsoa ottelun?

Ottelun voi katsoa kaikilla Viaplayn tukemilla laitteilla. Katso tarkemmat tiedot täältä. Muista, että osto pitää tehdä tietokoneella tai mobiililaitteella, minkä jälkeen se pitää merkitä tähdellä omiin suosikkeihin, jotta se lyötyy muillakin laitteilla. 

Kuka on Andy Ruiz Jr?  

Joshuan piti alunperin kohdata kesäkuun 1. päivä yhdysvaltalainen Jarrell 'Big Baby' Miller, mutta ottelu peruuntui urallaan tappiottoman Millerin reputettua huhtikuussa doping-testin. Andy Ruiz Jr. nousi Joshuan haastajaksi vasta sen jälkeen, kun Luis Ortizin taustajoukot olivat kahdesti kieltäyneet Joshua-ottelusta, joka olisi tuonut Ortizille uran suurimman tilin. 188-senttinen ja noin 120 kiloinen Ruiz Jr. on noin kymmenen senttiä Joshuaa lyhyempi sekä kahdeksan kiloa painavampi. Suurin ero ottelijoiden välillä on kuitenkin ulottuvuudessa, joka Joshuan kohdalla on 208 senttiä ja Ruizilla vain 188 senttiä. 29-vuotias Ruiz ottelee urallaan toista kertaa mestaruusvyöstä. Ensimmäinnen yritys päättyi 16 kuukautta sitten pistetappioon Uuden Seelannin Joseph Parkeria vastaan.

Kummalla on parempi rekordi? 

Joshua ei ole hävinnyt otteluakaan ammattilaisena. 22 voitosta 21 on tullut tyrmäyksellä. Andy Ruiz on ottellut 32 kertaan häviten yhden. 21 otteluista on päättynyt tyrmäysvoittoon.