Jokerit tiukassa paikassa: KHL-jätti saapuu Helsinkiin

Jokerit – TsSKA Moskova tänään kello 18.30.

KHL TV-lähetykset:
Kaikki KHL-ottelut esittää Viasat ja Viaplay. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Helsingissä pelataan tänään KHL:nkin mittakaavassa erinomaista kiekkoa. Jokerit saa vieraakseen 18.30 alkavaan otteluun suurseura Moskovan TsSKAn.

Jokerit on ollut joulukuun loppupuoliskolla vaikeuksissa. Joukkue on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan. TsSKAlla on niin ikään allaan tappio, mutta ennen sitä vierasjoukkue oli huikeassa 18 ottelun voittoputkessa. Venäläisseura on koko KHL:n ykkönen.

 

Kurssi käännettävä tiukimmassa paikassa

Edellisessä ottelussa Jokerit selätettiin heikomman Moskovan Spartakin toimesta tylyin lukemin 5-0. Helsinkiläisjoukkue lähtee tänään hakemaan ryhdikkäämpää esitystä ja katkaisemaan tappioputkeaan, mutta helppoa siitä ei tule konemaisesti sarjapisteitä napsivaa TsSKAa vastaan.

– Hyvillekin joukkueille tulee joskus kauden aikana vaikeita hetkiä. Tämä on meille erittäin hyvä mahdollisuus vaisun vieraskiertueen jälkeen päästä kohtaamaan TsSKAn kaltainen joukkue. Näemme, kuinka sitkeitä ja päättäväisiä oikeasti olemme, Jokerit-hyökkääjä Brian O’Neill kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Jokereiden isoin ongelma on ollut tehottomuus. Kolmessa viime pelissä joukkue on tehnyt yhteensä vain neljä maalia. Vastustaja TsSKA puolestaan on samassa ottelumäärässä päästänyt ainoastaan neljä maalia, joten helppoa tehojen iskemisestä valotaululle ei tule.

– Pitää vain jatkaa laukomista. Usein tehottomuuden vaivatessa sitä ryhtyy etsimään avoimia maalipaikkoja ja unohtaa perusasiat. Tämä kuulostaa kliseeltä, mutta meidän pitää vain saada kiekkoja maalille ja pitää positiivinen asenne. Jossain vaiheessa pomput kääntyvät meille, O'Neill painotti.

TsSKA on erinomainen mittari narripaidoille. Samanlaisia kovia paikkoja tulee eteen myös kevään pudotuspeleissä.

– On aina hauskaa pelata TsSKAa vastaan ja odotamme haastetta innolla. Alku on tärkeä, että pääsemme peliin sisälle oikealla tavalla. Edessä on varmasti huikea jääkiekko-ottelu, O’Neill tunnelmoi illan matsia.