Jokereiden pudotutuspelit starttaavat tänään – vastassa kivenkova tähtiduo

Jokerit – Dynamo Moskova tänään kello 18:30. Viaplay näyttää kaikki Jokereiden KHL-ottelut. Voit tilata Viaplayn täältä.

 

Jokereiden pudotuspelitaival alkaa  tänään konferenssin puolivälieräsarjalla Dynamo Moskovaa vastaan. Ottelu alkaa kello 18:30.

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjan aikana neljään otteeseen. Jokerit ei onnistunut voittamaan otteluista ainottakaan, joten pudotuspeleissä on paljon petrattavaa. Narripaitojen leirissä haasteeseen suhtaudutaan kuitenkin innolla.

– Meillä on todella hyvä joukkue ja se on näkynyt jäällä koko kauden ajan. Nyt kyse on siitä, miten pysymme yhtenäisinä ja pelaamme yhdessä. Pelin luonne muuttuu oleellisesti, kun kohtaa saman joukkueen monta kertaa, Jokerit-kapteeni Peter Regin kommentoi seuran verkkosivuilla

 

Dynamon supertähdet saatava kuriin

Dynamo Moskovan vaarallisuus piilee isolta osin sen tehoduossa. Vadim Shipatshov (20+48=68) ja Dmitri Kagarlitski (24+37=61) kuuluivat kumpainenkin KHL:n viiden parhaan pistemiehen joukkoon. Kärkipelaajissa Jokerit jää ehdottomasti kakkoseksi. Helsinkiläisten etu on leveämpi materiaali.

Venäläishyökkääjät ovat kansainväliselläkin tasolla eliittipelaajia. Shipatshov kävi viime kaudella kokeilemassa NHL:nkin puolella, mutta ei saanut vastuuta. Kolmen ottelun jälkeen hän lähti maitojunalla takaisin KHL:ään. Muistoksi jäi ainoastaan yksi maali.

Parhaiten Jokerit pystyy hoitelemaan kaksikon muodostaman uhan pitämällä heidät poissa kiekosta. Tarkalla kiekkokontrollilla ja pelin tahdittamisella Shipatshoville ja Kagarlitskille ei jää tilaa loistaa, ja parhaimmillaan kaksikko alkaa turhautua. Yksilötaidoissa tähtiä ei ole haastamista.

Jokereiden on pysyttävä myös pois jäähyaitiosta. Kiekkotaiturit elävät ylivoimasta. Tämä voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Aina keväisin on spekuloitu tuomareiden olevan systemaattisesti helsinkiläisjoukkuetta vastaan.

Suomalaispelaajista Dynamoa edustavat puolustajat Juuso Hietanen ja Miika Koivisto. Hietanen summasi runkosarjassa tehot 6+13, kun taas Koivistolle kertyi tehot 3+15.

 

Jokereiden pudotuspelien otteluohjelma:

25.2. klo 18.30: Jokerit – Dynamo Moskova
27.2. klo 18.30: Jokerit – Dynamo Moskova
1.3. klo 18.30: Dynamo Moskova – Jokerit
3.3. klo 16.00: Dynamo Moskova – Jokerit

Tarvittavista lisäotteluista ilmoitetaan myöhemmin.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• Super Bowl 2019 (LIII) – TV-katsojan opas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri