Nigeria – Argentiina: Päättyykö Messin turnaus alkusarjaan?

Nigeria - Argentiina

Osa Argentiinan pelaajista vaati valmentaja Jorge Sampaolin erottamista.

Tiistai 26.6. klo 21:00 Nigeria – Argentiina, Yle TV2 

 

Neljä vuotta sitten jalkapallon MM-kisojen finaalissa pelannut Argentiina on ollut Venäjän turnauksen suurimpia alisuorittajia. Paikka D-lohkon kahden parhaan joukossa ei ole enää täysin La Albicelesten omissa käsissä. Päätösottelu Nigeriaa vastaan pitää ehdottomasti voittaa, mutta sekään ei välttämättä takaa pelien jatkumista.

Islanti voi nimittäin pudottaa Argentiinan jatkosta voittamalla Kroatian tiistai-illan toisessa pelissä. Argentiinan tilannetta mutkistaa se, että Kroatian ei tarvitse hakea Islannista voittoa hinnalla millä hyvänsä, koska tasapelikin riittää sille D-lohkon kärkisijaan. 

Argentiinalle jää mahdollisuus selvitä jatkoon myös siinä tapauksessa, että Islanti voittaa Kroatian, mutta silloin kaksinkertaisen maailmanmestarin voittamarginaalin pitäisi olla vähintään kaksi maalia suurempi kuin Islannin voitto Kroatiasta. 

Lohkossa kolmella pisteellä toisena oleva Nigeria on voitolla varmasti jatkossa ja tasapelilläkin se vahvoilla. Islannin täytyisi voittaa Kroatia vähintään kahdella maalilla kiilatakseen tasurin pelanneen Nigerian edelle. 

Jos keskenään 1-1 tasapelin pelannaiden Argentiinan ja Islannin tehdyt maalit ja maalisuhde ovat alkusarjan jälkeen identtiset, ratkaistaan joukkueiden paremmuus varoitusten perusteella. Mitä siistimmin joukkue on pelannut, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on selvitä jatkoon. Tässä vertailussa kolme varoitusta kerännyt kolme varoitusta potkinut Argentiina ei pärjää, koska Islannin varoitustili on vielä avaamatta. Kaikkien lohkojen tilanteet voi tarkistaa täältä.

 

Coolbetin 1X2-kertoimet 

Nigeria: 6.40 
tasapeli: 4.50
Argentiina: 1.56 

Koodilla FOOTBALL50 saat 60 € pelirahaa 10 € talletukselle. Lunasta täältä.

 

Argentiinan ongelmat 

Päävalmentaja Sampaoli ei näytä tietävän parasta joukkuettaan. Argentiina pelasi viimeisen treenipelinsä Haitia vastaan 4-3-3 ryhmityksellä, mutta Islanti-matsiin systeemi vaihtui 4-2-3-1 muotoon. Kahden puolustavan keskikenttäpelaajan valitseminen otteluun, jossa vastustajan tiedettiin puolustajan syvällä omalla alueella, ei ollut paras mahdollinen ratkaisu. 

Kroatiaan vastaan Argentiina aloitti 3-4-3 ryhmityksellä, jonka Sampaoli on aiemmin saanut toimimaan Chilen maajoukkueen kanssa. Tuloksen perusteella systeemi ei tukenut joukkueen vahvuuksia. Melko varmasti Argentiina kohtaa Nigerian 4-3-3 tai perinteisessä 4-2-2 formaatiossa. 

Stressaantunut Messi. Maailman paras futaaja ei ole saanut itsestään kaikkea irti tässä MM-turnauksessa ja toisaksi saldona on vain missattu rankkari. Yliyrittäminen paistaa Messin otteista. Argentiina on tähän asti liikutellut palloa melko verkkaisesti, mikä on auttanut Islantia ja Kroatiaa pitämään rivinsä tiiviinä. Pallo ei ole tavoittanut Messiä vaara-alueella, joten turhautunut hyökkääjä on ajautunut hakemaan pelivälinettä keskiympyrästä. 

 

Mahdolliset kokoonpanot

Argentiina (4-3-3) XI: Franco Armani; Tagliaficio, Rojo, Otamendi, Salvio; Biglia, Lo Celso, Mascherano; Di Maria, Higuain, Messi. 

  • River Platen Franco Armani korvaa Kroatian avausmaalin tyrineen Willy Caballeron maalissa. 
  • Pääpelivoimaisempi Gonzalo Higuain ottanee Sergio Agueron paikan sentterinä. 
  • PSG:n Angelo Di Mario noussee avaukseen vasemmaksi laitahyökkääjäksi Maximilliano Mesan tilalle. 
  • Marcos Rojo ja Federico Fazio kilpailevat neljän linjassa toisen topparin tontista Nicolas Otamendin rinnalla. 
     

Nigeria (3-5-2) XI: Uzoho; Balogun, Troost-Ekong, Omeruo; Idowu, Ndidi, Mikel, Etebo, Moses; Iheanacho ja Musa. 

  • Vasen laitapuolustaja Tyronne Ebuehi kilpailee Bryan Idowun kanssa paikasta aloituksessa. 

 

Arvio pelistä 

Nigeria sai tuloksen Islantia vastaan vaihdettuaan Kroatia-pelin 4-2-3-1 muodon kolmen puolustajan 3-5-2 systeemiin, joka lienee käytössä myös Argentiinaa vastaan. Hyökkääminen sopii Super Kotkille puolustamista paremmin, joten Gernot Rohr voi valita rohkeamman pelitavan, vaikka tasapelikin voisi riitää Nigerialle jatkopaikkaan. Kurinalainen puolustus on tylsyttänyt Argentiinan hyökkäyksen jo kahdesti, mutta Nigeriaa vastaan tilaa pitäisi tiloja pitäisi aueta enemmän. 
 

Coolbetin suosituimma tulokset: 

Argentiina 1-0 @ 8.00
Argentiina 2-0 @ 8.00
Argentiina 2-1 @ 8.50

Koodilla FOOTBALL50 saat 60 € pelirahaa 10 € talletukselle. Lunasta täältä.