MM-futiksen pronssipelissä nähdään maaleja

Belgia - Englanti

Lauantai klo 17:00 Belgia – Englanti, jalkapallon MM-kisojen pronssiottelu @ Yle TV2

Katso myös:
→ 
Onko näistä kampanjoista mahdollisuus netota MM-kisojen helpoimmat rahat?

Kukaan ei halua muistaa Belgian ja Englannin mitäänsanomatonta lätynkääntöä G-lohkon päätösottelussa, joten joukkueiden lauantaisesta uusintakohtaamisesta MM-kisojen pronssiottelussa ei voi tulla millään huonompi. 

Tilastojen valossa futiksen ystävää pitäisi odottaa kohtuullisen viihdyttävä matsi, sillä vuodesta 1990 lähtien välierissä pudonneiden joukkuiden kohtaaminen on tuottanut vähintään kaksi maalia, ja seitsemän kertaa viidestä molemmat joukkueet ovat saaneet pallon verkkoon. 

Oman lisämausteensa peliin tuo myös Harry Kanen ja Romelo Lukakun kilpailu MM-turnauksen maalikuninkuuden voitosta. Kuusia maalia viimeistelleellä Spursin hyökkääjällä on kahden häkin etumatka belgialaiskollegaan, mutta tavallista avoimemmaksi ennakoitu peli tarjooaa Lukakulle mahdollisuuden parannella maalisaldoaan. 

Ensimmäisestä MM-mitalistaan pelaava Belgia on nostettu pronssiottelun suosikiksi 2.31 kertoimella, kun taas vuoden 1966 maailmanmestaruuden voittanut Englanti saa Coolbetilta 3.25 tarjouksen. Mahdollisuus nousta Meksikon 1986 kisoissa neljänneksi jääneen miehistön ohi historian parhaaksi belgialaisjoukkueeksi voi antaa Roberto Martinezin ryhmälle voittoon vaadittavan lisäpotkun.  

You did us proud on ollut suosittu arvio Englannin joukkueesta heti välierätappiosta toipumisen jälkeen. Epätavallisesti Englanti ei lähtenyt MM-kisoihin ylisuurin odotuksin, vaan nuorekas joukkue on voinut pelata ilman suurempia menestyspaineita. On mahdollista, että ryhmänsä yhtenäisyyttä korostava manageri Gareth Southgate palkitsee reservipelaajansa peliajalla pronssiottelussa.