Illan NHL-herkku: Patrik Laine laittaa Antti Raannan vireen testiin

NHL TV-lähetykset: 
• Viaplay 
esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Katso myös:
→ Tulevat jääkiekon TV-lähetykset

 

Lätkäfaneille on jälleen tarjolla melkoista herkkua Atlantin toiselta puolelta. Winnipeg Jets isännöi tänään kello 23:00 alkavassa ottelussa Arizona Coyotesia. Jos haluaa päästä näkemään Patrik Laineen kutia ja maailman parasta lätkää ylipäätään, nyt siihen on hyvä tilaisuus.

Winnipegin kauden aloitus on ollut töyssyistä menoa. Seitsemästä ottelustaan kanadalaisjoukkue on kuitenkin onnistunut raapimaan neljä voittoa. Arizonan tilanne on heikompi. Kojootit ovat kärsineet kovasta tehottomuudesta ja voittaneet vain kaksi ottelua.

 

Patrik Laine vastaan Antti Raanta

Patrik Laineesta povattiin NHL:n maalipörssin todennäköisintä voittajaa. Maalitykin ruuti on ollut alkukaudesta kuitenkin suhteellisen märkää. Maaleja on syntynyt vain kolme, mitä voi pitää kovan tason maalintekijälle pettymyksenä.

Laineen tehottomuuden ykkösarkkitehdiksi usein nimetään hänen sentterinsä Bryan Little. Kokenut kanadalaishyökkääjä ja Laine eivät ole missään vaiheessa löytäneet yhteistä säveltä, vaikka ovat pelanneet jo reilusti yli 100 ottelua yhdessä. Ketjun kolmaslenkki Nikolaj Ehlers on vielä synkemmällä korpivaelluksella. Nuori tanskalainen ei ole saanut maalitiliäänkään auki.

Tehonsa Patrik Laine on tehnyt lähinnä ylivoimalla. Vaikka hirmuinen laukaus on kaikkien tiedossa, Jetsin ylivoimapelistä löytyy pelotteita niin paljon, että yhden syöttölinjan tunnollinen peittäminen avaa aukkoja muualla.

Jos Arizona haluaa ottelussa pelata voitosta, joukkue tarvitsee jälleen maalivahdiltaan nappisuoritusta. Sellaisia Antti Raanta on esittänytkin ottelusta toiseen. Vaikka kojoottien kauden aloitus on ollut vaikea, syy on ollut muualla kuin tolppien välissä. Raanta on tehnyt kaiken mahdollisen paitsi tehnyt joukkueensa maalit.

Alivoimapelistä usein sanotaan, että maalivahti on alivoimaisen joukkueen tärkein pelaaja. Näin sen on oltava myös Arizonalla. Ottelun aikana nähdään todennäköisesti useita herkullisia tilanteita, kun Raannan tehtäväksi jää pysäyttää Laineen mailasta lähtevät eliittitason laukaukset.