HPK:n ja Tapparan välierämatsi tänään ilmaiskanavalta!

TV5 näyttää tänään kello 17:00 alkavan HPK:n ja Tapparan välisen välieräottelun.

 

HPK:n ja Tapparan toinen välieräkohtaaminen on tänään katsottavissa TV5:ltä. Ottelu alkaa kello 17:00 ja sitä edeltää puolituntinen Liiga-studio, jossa ennakoidaan illan kiekkokierrosta.

Ottelusarjan ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tapparan 1-0 voittoon. Samaan kelloon aikaan alkaa myös Kärppien ja HIFK:n välinen välieräsarja, joka on 1-1 tasatilanteessa.

 

Loppuuko peruuttelu?

Tampereella pelatussa ensimmäisessä ottelussa ei hyökkäyspelaamisella juhlittu.Maaliverkkoja pystyi heiluttamaan ainoastaan Tomas Zaborsky. Laukauksiakaan ei suuremmin nähty. Tapparan Christian Heljanko joutui torjumaan 18 kertaa ja HPK:n Emil Larmi 21 kertaa.

Jäähyjen tasapaino ei ollut sarjan avausottelussa HPK:n puolella. Hämeenlinnalaiset ottivat neljä kaksiminuuttista, kun taas kirvesrinnat ottivat jäähyjä ainoastaan kaksi. Juuri ylivoimalla Tappara pystyi ainokaisensa iskemäänkin.

HPK:n kärkipelaajien tarvitsee saada itsestään toisessa kohtaamisessa enemmän irti. Viimeksi joukkueen ahkerin laukoja oli puolustaja Nicklas Almari kuudella kudillaan. Samaan aikaan esimerkiksi Otto Paajanen ei saanut toimitettua kiekkoa kertaakaan maalille.

Tarkan puolustuspelaamisen lisäksi kummankin joukkueen maalivahti on pelannut erinomaisesti, vaikka kaksikkoa epäiltiin ennen pudotuspelien alkua. Heljanko ja Larmi pelasivat vahvasti jo puolivälierissä, ja jatkoivat samaa linjaa ensimmäisessä välieräkohtaamisessa. Kumpikin torjuja on pysäyttänyt kiekot pudotuspeleissä yli kolme prosenttiyksikköä varmemmin kuin runkosarjassa.

 

Lue myös:
• Jääkiekon MM 2019 – täydellinen turnausopas
• F1-kausi 2019 – lähetykset ja kalenteri