HJK:n tie Mestarien liigaan entistä ohdakkeisempi

HJK Mestarien liiga

Uusien sääntöjen myötä HJK:n tie mestarien liigan näyttää entistä tukkoisemmalta. 

Katso myös:
Ilmainen live stream illan Vikingur – HJK -otteluun täältä

Kahden alakanttiin sujuneen kauden jälkeen Veikkausliigan mestaruuden ylivoimaisesti voittanut HJK tekee tiistaina paluun Mestarien liigan karsintaan vierasottelussa Färsaarten mestari Vikinguria vastaan. 

Helmikuussa julkaistun UEFA:n sääntöuudistuksen myötä Suomen mestarin tie Euroopan arvostetuimman cup-kilpailun lohkovaiheeseen on entistä hankalampi. Aiemmin suomalaisjoukkueet aloittivat nelivaiheisen Mestarien liigan karsinnan toiselta kierrokselta, mutta nyt matka alkaa jo ensimmäiseltä rundilta. Pienen maan mestarin kannalta huonoin uutinen on kuitenkin se, että uudessa karsintajärjestelmässä seurat kilpailevat enää kuudesta paikasta Mestarien liigan, kun vielä vuosi sitten kymmenen joukkuetta pääsi lohkovaiheiseen karsinnan kautta. Käytännössä HJK:n ikkuna on vieläkin kapeampi, sillä kuudesta paikasta vain neljä on varattu nk. Mestarien reitin selvittäville joukkueille.  

Eurooppalaisen futiksen vahvimmat sarjat: La Liga, Bundesliiga, Valioliiga ja Serie A ovat kaikki saaneet alkavalla kaudelle neljä suoraa paikkaa Mestarien liigaan aiemman kolmen sijaan, joten UEFA on muokkaamassa turnausta yhä selvemmin megaseurojen väliseksi kilpailuksi. Näin ollen on entistä epätodennäköisempää, että yksikään suomalaisseura pystyisi lähitulevaisuudessa toistamaan 1998/99 HJK:n tempun ja raivaamaan polkunsa Mestarien liigaan. 

Vastaavasti Suomen mestarin mahdollisuudet selvitä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kohenivat hiukan, koska jatkossa jokainen Mestarien liigan karsintaan osallistunut joukkue saa automaattisen passin Eurooppa-liigan karsintaan, kun vanhojen sääntöjen mukaan tähän vaadittiin kahden Mestarien liigan karsintakierroksen selvittäminen. Teoriassa on siis mahdollista, että Mestarien liigan karsintaan osallistuvat HJK ja Vikingur kohtaisivat loppu kesällä uudestaan Eurooppa-liigan karsinnassa. HJK on ainoana suomalaisjoukkueena selvinnyt Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kaudella 2014-15. 
 

HJK:n ohjelma Mestarien liigassa

1.karsintakierros

Tiistai 10.7.2018 kello 21:00 Vikingur – HJK: Live stream otteluun täältä
Tiistai 17.7.2018 kello 19:00 HJK – Vikingur: Ruutu+