Hiihdon superraskas Tour de Ski starttaa – Pärmäkoski mitalisuosikkina

 

C More omistaa Tour de Ski:n TV-oikeudet.

C Moren paketin saa tilattua myös ilman määräaikaa täältä, joten paketin voi hankkia esimerkiksi vain Tour de Skitä varten.

 

Maastohiihdon maailmancup-kauden kohokohta Tour de Ski sauvotaan käyntiin lauantaina Sveitsin Lenzerheidesta. Edessä on sekä naisilla että miehillä 7 kisaa 9 päivään – arvokisojen ohella kyseessä onkin ylivoimaisesti kauden kovin rypistys. C More näyttää ainoana Suomessa jokaisen osakilpailun suorina lähetyksinä. 

 

Niskaselta voidaan odottaa mitalia

Helmikuussa odottavat olympialaiset heittävät Tour-soppaan oman kiinnostavan mausteensa. Osa huipuista – kuten alkukautta lähes tylsyyteen asti dominoinut Johannes Kläbo – jättää rääkin varotoimenpiteenä kokonaan väliin. Osa kärkinimistä, kuten Iivo Niskanen, taas hiihtää kisoista osan. Iivo ja Martti Jylhä suksivat kiertuetta Oberstdordiin asti, eli viisi kisaa seitsemästä, ja mitaleita on Niskaselta lupa odottaa. 

Ja toisaalta: osalle maajoukkuetason suksijoista Tour de Ski on vastaavasti huipputärkeä näyttöpaikka olympiavalintojen kannalta. Suomalaismiehistä mukana ovat edellä mainittujen lisäksi sprinttispesialisti Ristomatti Hakola, Kusti Kittilä, Ari Luusua ja Antti Ojansivu

Naisissa suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat pienestä sairastelusta toipuneeseen Krista Pärmäkoskeen. Suomalaisten ykköstykki aikoo hiihtää Tourin alusta loppuun eli Alpe Cermis -laskettelurinteen jyrkälle huipulle asti. 

 

Monipuolinen Pärmäkoski naisten kärkinimiä

Vedonlyöntitoimistojen arvioissa Pärmäkoski on suursuosikki koko Tourin kärkikolmikkoon. Edelle ennakoidaan vain Norjan Heidi Wengiä ja mahdollisesti Ingvild Flugstad Östbergiä.

Menestyksen kannalta Tour de Skillä tärkeintä ovat tasaiset suoritukset, jotta aikaero edellä meneviin ei pääse kasvamaan liikaa. Pärmäkosken vahvuus on monipuolisuus: Hän on napannut maailmancupissa palkintosijan tälläkin kaudella molemmilla hiihtotavoilla.

Naisista olympiapaikkansa on varmistanut Pärmäkosken lisäksi vain Kerttu Niskanen, joten Anne Kyllöseltä, Laura Monoselta ja Aino-Kaisa Saariselta odotetaan nyt näyttöjä Keski-Euroopassa. Lauantain sprintin kiinnostavana “bonusnimenä” nähdään kisapaikkansa jo ampumahiihdossa varmistanut Mari Laukkanen.

 

Talvilajien superviikonloppu C Morella

Lauantaina talviurheilun ystäviä hemmotellaan Lenzerheiden klo 13.50 alkavien sprinttien lisäksi Keski-Euroopan mäkiviikon avauskilpailulla klo 17.20. 

C Morella hiihtoa selostavat Antero Mertaranta ja Jari Isometsä. Mäkihyppystudion miehittävät Jani Uotila sekä asiantuntija Toni Nieminen. 

 

TV ja Stream

Tour de Ski on Suomessa nähtävissä kokonaisuudessaan C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi  sekä C More Sport 1 -kanavalla. Suoratoistopalvelun hinta on 24,95 kuukaudessa, ja tilauksen voi lopettaa koska tahansa. 

C Moren urheilutarjottimeen kuuluvat hiihdon, mäkihypyn, yhdistetyn ja alppihiihdon maailmancupien lisäksi muun muassa jääkiekon MM-kisat sekä CHL ja SHL, ATP-tennis, PGA golf, ravit, F1, F2, GP3, MotoGP sekä yleisurheilun Timanttiliiga ja IAAF World Challenge. Ensi kaudesta alkaen myös jalkapallon Mestarien liiga sekä Eurooppa-liiga näkyvät ainoastaan C Morella.

 

Voit tilata C Moren suoratoistopalvelun itsellesi ilman määräaikaa tästä hintaan 24,95.

 

Tour de Skin lähetysajat:

La 30.12. 
13.50 Naisten ja miesten sprintit, Lenzerheide

Su 31.12. 
11.20 Miesten 15 km perinteinen, Lenzerheide
15.50 Naisten 10 km perinteinen, Lenzerheide

Ma 1.1.2018 
11.50 Naisten takaa-ajo 10 km vapaa, Lenzerheide
13.50 Miesten takaa-ajo 15 km vapaa, Lenzerheide

Ke 3.1. 
15.40 Naisten ja miesten sprintit, Oberstdorf

To 4.1. 
11.05 Naisten 10 km vapaa, Oberstdorf
12.05 Miesten 15 km vapaa, Oberstdorf

La 6.1.
15.05 Naisten 10 km perinteinen, Val di Fiemme
16.35 Miesten 15 km perinteinen, Val di Fiemme 

Su 7.1. 
12.20 Tour de Ski: Naisten 9 km vapaa, Val di Fiemme (Alpe de Cermisin loppunousu)
15.20 Tour de Ski: Miesten 9 km vapaa, Val di Fiemme (Alpe de Cermisin loppunousu)

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.