Hiihdon MM-kisat: katso ainakin nämä – suomalaisten mitalipäivät

Itävallan Seefeldissä kilpailtavat hiihdon MM-kisat alkavat 20. helmikuuta.

TV: Yle TV2 ja Areena sekä Eurosport Player 

Lue myös: Hiihdon MM-kisat 2019 ohjelma 

Hiihdon MM-kisat starttaavat tänään keskiviikkona pehmeällä laskulla eli parilla hiihdon karsinnalla sekä avajaisseremonialla. On siis oivallinen hetki virittää Yle Areena ja/tai Eurosport Player valmiiksi kännykkään työpöydän kulmalle – tai sopia pomon kanssa ensi viikon tarkkaan poimituista etätyöpäivistä.

Puolitoista viikkoa kestävissä kisoissa on nimittäin jokunen selkeä iltapäivä, jolloin tulee mitalikahvien tarvetta suomalaismenestyksen kunniaksi. Listasimme lajeista todennäköisimmät.

To 21.2. klo 15:30 Miesten sprinttifinaali

Ristomatti Hakola on kokenut kymppisakkiin hiihtäjä, mutta mitalit ovat pitkälti "Riseä” vielä karttaneet. Salpausselän pronssi parisprintistä Iivo Niskasen kanssa puolitoista viikkoa sitten nostattaa kuitenkin odotuksia. Hakola itse on sanonut olevansa nyt "elämänsä kunnossa".

 

La 23.2. klo 12:00 Naisten skiathlon eli yhdistelmäkisa

Kerttu Niskanen otti viime viikonloppuna yllätysykkössijan naisten kympillä. Naishiihdon terävin kärki kuitenkin puuttui laduilta, joten tämäkään suoritus ei poista valtavia paineita Krista Pärmäkosken vahvoilta harteilta. Pärmäkosken kisaurakka käynnistyy yhdistelmähiihdolla: Olympialaisista tuli pronssi, MM-Lahdesta hopea, nyt…?
 

Super-sunnuntai 24.2. klo 12.30 Parisprintin finaalit sekä yhdistetty

Kerttu Niskasen yllätysvoitto nostatti odotuksia Pärmäkosken parina – mutta hiihtääkö Krista tätä matkaa? Todennäköisesti kyllä, mutta Suomen maajoukkue on luvannut "taktisista syistä" ilmoittaa parit vasta paria päivää ennen kisaa. 

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola ovat ilman muuta mitalikandidaatteja hekin. Hiihtofinaalit alkavat 12.30. Sitä ennen klo 11.25 on hypätty yhdistetyssä parisprintin mäkiosuus, ja hiihto on vuorossa klo 14.30. Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ottivat Salpausselällä henkisesti äärimmäisen arvokkaan voiton alkukauden vaikeuksien jälkeen. 
 

Ti 26.2. klo 16:00 Naisten kymppi 

Krista Pärmäkosken päämatka Seefeldissä. Tällä kaudella yleisin sijoitus kympillä on ollut kuitenkin neljäs tai viides. Dopingpannasta vapautuneen Therese Johaugin odotetaan olevan täysin ylivoimainen, mutta Charlotte Kalla, Ingvill Flugstad Östberg, Ebba Andersson ja Pärmäkoski – ehkä jopa Heidi Weng –  kisaavat erittäin tiukasti muista mitaleista. Pohjoismaiden juhlaa luvassa joka tapauksessa.
 

Ke 27.2. klo 15:00 Miesten 15 km 

Iivo Niskasen kauden päätavoite. Olympiavoittaja nimesi tuoreessa dokumentissa uransa tähän mennessä suurimmaksi huippuhetkeksi nimenomaan 15 kilometrin MM-kullan Lahdesta. Ilman kaatumista tai totaalista suksivalintafloppia mitali tulee varmasti, mutta minkä värinen? Aleksander Bolshunov oli kenraalissa pelottavan kova, yli 40 sekuntia Niskasta nopeampi.   
 

To 28.2. klo 14:00 naisten 4×5 kilometriä 

Norja voittaa, mutta onko kakkonen Suomi vai Ruotsi? Suomi on "harjoitellut" kauden mittaan kaksi viestipronssia, joten nyt voisi olla hopean vuoro. 

Pe 1.3. klo 14:15 miesten 4×10 kilometriä

Hakola ja Niskanen hoitanevat omat osuutensa mitalivauhdin arvoisesti, mutta kaksi muuta lenkkiä ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä. Ikitaistelija Matti Heikkinen on paljonvartijana. 

La 2.3. klo 13:15 Naisten 30 km

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina edessä on vielä miesten 50 kilometriä, mutta viimeinen realistinen mitalimahdollisuus on lauantaina, jälleen kerran Krista Pärmäkosken kautta. Yhteislähtökisa, joten jännitystä riittää loppuun asti.  

Lue myös