Heti avausviisikossa! Markkasen NBA-ura starttaa Torontossa

Perjantaina 20. lokakuuta kello 02:30 Toronto Raptors – Chicago Bulls (Ruutu+)

Maksullinen HD-striimi: NBA League Pass -> Lue lisää
Ilmainen striimi: Betsafe – > Lue lisää

Torstain ja perjantain välisenä yönä se alkaa: Lauri Markkasen ura maailman parhaassa koripalloliigassa NBA:ssa. Markkanen nousee saman tien avausviisikkoon, kun Chicago Bulls matkustaa itäisen konferenssin suosikkeihin kuuluvan Toronto Raptorsin vieraaksi.

Bullsin viikko sai tragikoomisen käänteen tiistaina, kun aloitusviisikkoon kaavailtu Nikola Mirotic joutui joukkuekaveri Bobby Portisin tyrmäämäksi harjoituksissa. Miroticilta murtui leuka ja Portis sai seuralta kahdeksan ottelua pelikieltoa. Molemmat miehet pelaavat koko kansan Laurin kanssa samalla pelipaikalla, isona laitahyökkääjänä.

Bulls-valmentaja Fred Hoiberg ilmoitti keskiviikkona Markkasen nousevan sensaatiomaisesti avausviisikkoon heti ensimmäisessä ottelussaan. Markkasen lisäksi avauksessa pelaavat saksalaispyssy Paul Zipser kolmospaikalla, takamiehet Jerian Grant ja Justin Holiday sekä sentteri Robin Lopez.

Viisikko on NBA-tasolle todelle heikko, sillä vain Lopez on onnistunut pelaamaan urallaan edes yhden kauden yli kahdeksan pisteen keskiarvolla. Raptorsilla on heittää kehiin Kyle Lowryn ja DeMar DeRozanin kaltaisia All-Star -kaliiberin pelimiehiä, joten kyyti Air Canada Centerissä voi olla todella kylmää. 

Harjoituskausi herätti toiveita

Markkanen pelasi lievän selkävaivan takia vain Bullsin kolmessa viimeisessä harjoitusottelussa. Näistä ensimmäinen sujui vielä NBA-vauhtiin totutellessa (pelitilanneheitot 1/9), mutta sen jälkeen jälki oli kaunista.

https://www.youtube.com/watch?v=ksO7A3nZb4I

Markkanen ei kumarrellut nimimiehiä preseasonilla.

 

Clevelandiä ja Torontoa vastaan The Marksman pelasi keskimäärin peräti 29,5 minuuttia ja heilutti korisukkaa 15,5 pisteen keskiarvolla. Tuttuun tapaan kolmen pisteen heitot osuivat – 12 heitosta upposi sisään seitsemän.

Harjoituskauden otteet nostivat chicagolaismedian ja Bulls-fanien uskoa Markkaseen. Suomalainen voi olla Bullsin, näillä näkymin tuskaisen, kauden harvoja valopilkkuja. 

 

Lue lisää 

 

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.