Helenius – Washington ei vaadi PPV-tilausta – näin katsot ottelun

Sunnuntai 14.7. klo 03:00 Robert Helenius – Gerald Washington 
TV: Viaplay

 

Viaplay näyttää yksinoikeudella suomalaisnyrkkeilijä Robert Heleniuksen ja Gerald Washingtonin kohtaamisen 14. heinäkuuta. Yhdysvaltojen Minneapolisissa oteltava matsi alkaa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna kello 03:00 ja sen selostaa Viaplaylle Jani Rajalin nyrkkeilylegenda Amin Asikaisen toimiessa kommentaattorina. Ottelu sisältyy Viaplay Sport ja Total tilauksiin eikä sen katsominen vaadi erikseen Pay-per-view -ostoa. 

Robert Helenius iskee Gerald Washingtonia uransa ensimmäisen matsin Yhdysvalloissa. Runsaat kaksi vuotta sitten Deontay Wilderin WBC-liiton mestaruusottelussa kohdanneella Washingtonilla on tilillään 23 ammattilaisottelua, joista 198-senttinen iskijä on voittanut 19. Jenkki-iskijän ura on kuitenkin ollut laskusuunnassa, sillä neljästä viimeisimmästä ottelusta kolme on päättynyt tappioon. Edellisen kerran Washington nähtiin kehässä kuluvan vuoden tammikuussa, jolloin Puolan Adam Kownacki tyrmäsi amerikkalaisen toisessa erässä. 

Nyt 37-vuotias Washington aloitti ammattilaisnyrkkeilijänä verraittain myöhään vasta seitsemän vuotta sitten. Yhdysvaltojen merivoimissa palvellut Washington pelasi University of Southern Californian yliopistossa amerikkalaista jalkapalloa ja harjoitteli myöhemmin Seattle Seahawksin ja Buffalo Billsin kanssa, mutta ei onnistunut ottaamaan paikkaa NFL-sarjasta. 

Robert Heleniuksen ura lähti uuteen nousuun suomalaisen tyrmättyä kahdeksannessa erässä saksalaisen Erkan Teperin viime vuoden syyskuussa. Alunperin 35-vuotiaan Heleniuksen piti kohdata tänä keväänä kaikki 19 matsiaan voittanut Adam Kownacki, mutta ottelu peruuntui tuntemattomasta syystä. Voitto Washingtonista avaisi melko varmasti oven entistä suurempiin otteluihin Yhdysvalloissa. Heleniuksen ja Washingtonin ottelu on osa nyrkkeilyiltaa, jonka päämatsina nähdään Jamal "Shango" James sekä Antonio DeMarcon kohtaaminen välisarjassa.