Harvinaista herkkua! Tänään pelataan runsaasti NHL-kiekkoa parhaaseen katseluaikaan

NHL TV-lähetykset: 
• Viaplay 
esitää kaikki NHL-ottelut kaudella 2018-19. Voit tilata Viaplayn täältä.

Katso myös:
→ Tulevat jääkiekon TV-lähetykset

 

Tänään penkkiurheilijalle on luvassa harvinaista herkkua. Illalla pelataan peräti neljä NHL-ottelua parhaaseen katseluaikaan. Ensimmäiset pelit alkavat kahdeksalta ja viimeinen kymmeneltä, joten todellinen lätkäfani pääsee halutessaan katsomaan maailman parasta kiekkoa kaksi matsia putkeen. Perkasimme kaikki ottelut läpi, jotta itselleen kiinnostavin matsi olisi mahdollisimman helppo löytää.

 

20.00: New York Rangers – Edmonton Oilers

Suurennuslasin alla: Jesse Puljujärvi

Edmonton Oilersin alkukausi on ollut niin synkkä kuin pelättiinkin. Cam Talbot ei ole parantanut viime kauden huterista otteistaan ja puolustus on yhtä sekoilua. Jos joukkue aikoo pelata pudotuspelipaikasta, muutoksia tarvitaan nopeasti. New York Rangers on keskellä uudelleenrakennus prosessia, ja nuorta joukkuetta vastaan Edmonton yrittää ottaa kautensa avausvoiton.

Ottelussa kannattaa erityisesti pitää silmällä Jesse Puljujärveä. Suomalaishyökkääjä on joutunut päävalmentaja Todd McLellanin koirankoppiin. Puljujärvi aloitti kautensa kolmosketjussa ja nyt paikka on siirtynyt jo neloseen. Samaan aikaan huonommat hyökkääjälupaukset vievät paikat Edmontonin kärkiketjuista supertähtien rinnalta. Jos Puljujärvi ei ala tehdä tulosta nopealla aikataululla, Edmonton voi kaupitella nuorta lupaustaan parantaakseen kiusallisen heikkoa puolustusosastoaan.

 

20.00: Philadelphia Flyers – Vegas Golden Knights

Suurennuslasin alla: Philadelphian ykkösylivoima

Philadelphia Flyersin ylivoimapeli on kaunista katsottavaa. Viime kaudella yli 100 tehopistettä iskenyt Claude Giroux pyörittää koko sirkusta vasemmalta aloituspisteen kaarelta. Maalin edessä häärii Wayne Simmonds, joka on lähietäisyydeltä iskettyjen maalien erikoismies. Toisena viivamiehenä työskentelee Jakub Voracek, joka on neljässä pelissä iskenyt kahdeksan tehopistettä. Ylivoimapelistä löytyy niin paljon variaatiota ja luovuutta, että sielua hivelee.

Vegas Golden Knightsin alkukausi on ollut vastakohta viime kauden hurmokselle. Hyökkäyspeli on ollut tehotonta ja joukkue on jäänyt selvästi kakkoseksi lähes kaikissa pelaamissaan otteluissa. Alkusyksystä Nevadan aavikolle hankittiin suurella pöhinällä Max Pacioretty, joka ei ole vielä säväyttänyt uudessa seurassaan. Kallispalkkainen jenkkilaituri on saanut viidessä ottelussa aikaiseksi vain yhden maalin, joten tasonnostoa sopii odottaa.

Max Pacioretty teki Vegasin kanssa seitsemän miljoonan dollarin kausipalkkaisen sopimuksen, joka on voimassa kevääseen 2023 asti.

 

21.00: Ottawa Senators – Los Angeles Kings

Suurennuslasin alla: Thomas Chabot

Ottawa Senators on ollut pidemmän aikaa NHL:n jatkuva vitsi. Viimeisimpänä seura viskoi harmaita rantapalloja faniensa niskaan ja TV:ssä seuran GM ei osannut kertoa, miksi joukkueesta kannattaisi olla innoissaan. Kentällä Ottawalla kuitenkin kulkee. Tuntemattomasta tähdeksi noussut puolustaja Thomas Chabot on ollut hyvän peli-ilmeen yksi isoista syistä.

Chabot on huikeista yksilösuorituksistaan huolimatta vielä tuntematon NHL-tasolla. Alkukausi on sujunut hurjassa vireessä. Neljässä ottelussa Chabot on tehnyt jo kuusi tehopistettä. Nyt onkin mahdollisuus päästä seuraamaan 21-vuotiasta puolustajaa, ennen kuin tämä on ehtinyt nousta joukkueensa ykköspuolustajaksi.

https://www.youtube.com/watch?v=9m-jPu3Wv74

 

22.00: Boston Bruins – Detroit Red Wings

Suurennuslasin alla: Tuukka Rask

Vuosikausia NHL:n eliittivahteihin kuulunut Tuukka Rask on ollut isoissa vaikeuksissa rapakon takana. Kiekot ovat pysähtyneet vain 84 prosentin varmuudella ja maaleja on mennyt selän taakse yli viisi ottelua kohden. Kesällä kakkosvahdiksi hankittu Jaroslav Halak on pärjännyt maalin suulla huomattavasti paremmin, ja Rask onkin vaarassa menettää ykkösvahdin kruununsa.

Joukkueena Boston Bruins on hyvässä iskussa. Avausottelun 8-0 tappio hallitsevalle mestari Washington Capitalsille nollattiin onnistuneesti. Sen jälkeen Bruins on voittanut jokaisen ottelunsa.