Fleuryn taika on murtunut – Ovechkinille vihdoin Stanley Cup?

NHL-finaalit

Alex Ovechin ei ole ollut koskaan näin lähellä Stanley Cupia. 

8.6. klo 03:00 NHL 5. finaali: Vegas Golden Knights – Washington 
• TV:
Viasat ja Viaplay → Viaplayn voit tilata itsellesi täältä

Stanley Cupin mestaruus ensimmäistä kertaa katkolla torstain ja perjantain välisenä yönä, kun Vegas Golden Knights saa vieraakseen kolme kiinnitystä mestaruuskannuun ottaneen Washington Capitalsin. 

Laajennusjoukkue Golden Knights on uhmannut ottelusta toiseen todennäköisyyksiä voittamalla Lännen konferenssin mestaruuden. Uskomaton lento näyttää kuitenkin pysähtyvän finaalisarjaan.

Suurin syy siihen miksi ritarit ovat yhden tappion päässä kesälomasta on maalivahti Marc-Andre Fleuryn suoritustason lasku. Kolmessa ensimmäisessä ottelusarjassa Los Angeles Kingsiä, San Jose Sharksia ja Winnipeg Jetsiä vastaan Fleury torjui lähes kaiken mahdollisen ja mahdottomankin, mutta Capitalsia vastaan kolme Stanley Cupia voittanut veräjänvartija on muuttunut tavalliseksi kuolevaiseksi. Fleuryn torjuntaprosentti on romahtanut kymmenellä yksiköllä 84,5 pinnaan ja päästettyjen maalien keskiarvo on kohonnut 2,5 osumalla per matsi 4,08 maaliin. 

Samaan aikaan Vegasin hyökkäys ei ole pystynyt nostamaan tehojaan. On totta, että Golden Knightsilla oli roppakaupalla epäonnea neljännessä pelissä, jonka avauserän hallintaa joukkue ei saanut muutettua maaleiksi. Yrityksen puutteeseen Knights ei varmasti tule kaatumaan viidennessäkään pelissä. Capitals-vahti Braden Holtbya odottaa hikinen puhde, koska pelatessaan T-Mobile Arenalla Vegas on tampunut keskimäärin 35,3 kiekkoa vastustajan maalia kohti, kun vieraspeleissä kutien määrä jää vain 28 yritykseen. 

Washingtonia 13 kautta edustanut Alexander Ovechkin ehdittin jo leimata seuran fanien keskuudessa aliyrittäjäksi Sidney Crosbyn Penguinsin vedettyä toistuvasti pitemmän korren joukkueiden välisissä playoff-kohtaamisissa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että yli 1000 NHL-ottelussa Capitalsin paitaa kantanut Ovie pääsisi vihdoin nostamaan kannua ja sinetöimään asemansa Washingtonin historian suurimpana pelaajana. 

 

Lue lisää