Ferrarin viikonlopun vauhti tuli puskista

Lewis Hamilton onnittelee aika-ajon nopeimman ajan kellottanutta Charles Leclerciä. 

Sunnuntai 31.3. klo 18:05 Bahrainin GP
TV:
Cmore 

 

Kaksi viikkoa sitten F1-kauden avauskilpailussa Melbournessa Mercedeksen Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ajoivat selvään kaksoisvoittoon jättäen teknisten ongelmien kanssa painineen Ferrarin kuljettajat kauas taakse sijoille neljä ja viisi. Saksalaistallin ylivoiman ennakoitiin jatkuvan myös Bahrain osakilpailussa. Lauantain aika-ajon perusteella tallien väliset voimasuhteet ovat jälleen muuttuneet – Ferrari on suosikki ja Mercedes haastaja. 

Kimi Räikkösen tilalle Maranelloon pestattu Charles Leclerc otti eilen uransa ensimmäisen paalupaikan vakuuttavalla tyylillä ajaen pohja-ajan kaikissa kolmessa osiossa. Vasta 21-vuotiaan monacolaisen kierrosaika 1.27,866 Leclerc rikkoi eilen aika-ajan toiseksi nopeimman ajan kaasuttaneen Sebastian Vettelin nimissä olleen rataennätyksen. 

Hamilton ja Bottas jäivät Ferrareista runsaan 0,3 sekuntia. Tulosten perusteella näyttää siltä, että Ferrari on onnistunut kahdessa viikossa autojensa säädöt kohdilleen. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolf arvoi Skysportin haastattelussa Ferrarin suoranopeuden olleen Mercedestä parempi. 
 

Bottaksella edelleen mahdollisuudet voittoon 

Uransa neljännen osakilpailuvoittonsa Australiassa ottanut Valtteri Bottas oli Bahrainin aika-ajon neljäs jääden 0,390 sekuntia Leclercista. Tallikaveri Hamiltoniin oli Bottasta vain vajaan sekuntin kymmenyksen nopeampi.

Ferrarin nopeus näyttää tulleen Mercedekselle yllätyksenä, mutta Bottas vaikutti luottavaiselta aika-ajoa seurannaisessa haastatteluissa. Suomalaiskuljettajan mukaan auton säätöjä ei saatu toimimaan täydellisesti vielä lauantaina mutta tilanne paranisi sunnuntain kisaan.  

Saksalaisen Auto Motor und Sport lehden mukaan Ferrarin hitaus johtui ensisisijaisesti jäähdytysongelmista, jotka veivät autoista tehoja sekä lisäsivät polttoaineenkulutusta. Ferrari pystyi Melbournessakin ajamaan yksittäisiä nopeita kierroksia, mutta vielä ei säilyykö Bahrainin testeissä ja aika-ajossa löytynyt vauhti myös 57 kierroksen mittaisessa kilpailussa. 

Bottaksen ensimmäinen mahdollisuus parantaa asemiaan kilpailussa on heti startissa. On kuitenkin epätodennäköistä, että Bottas nousisi heti toisesta rivistä kärkeen. Lähdöllä on suuri merkitys, koska ensimmäinen auto pääseeajamaan ilmavirtojen kannalta suotuisamman kilpailun. Sakhirin rata tarjoaa hyvät mahdollisuudet ohituksiin uuden DRS-alueen ansiosta. DRS-alueella autot saavat ajaa takasiipi auki, minkä pitäisi hyödyttää erityisesti kärkitalleja.  Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi aika-ajoissa yhdeksänneksi nopeimman ajan. Räikkönen pääsee kuitenkin sunnuntain kilpailuun kahdeksannesta lähtöruudusta  Romain Grosjean rangaistuksen ansiosta. 

Formula ykkösten Bahrainin osakilpailu alkaa sunnuntaina Suomen aikaa kello 18.05.