Kimi Räikkönen upeasti 5. ruudusta sunnuntain Saksan GP:hen!

Saksan GP sunnuntaina 28.7. klo 16:10. Ennakkotunnelmat C Morella klo 15 alkaen.

 

Kimi Räikkönen hyödynsi Ferrarin mustan lauantain ja täräytti itsensä lähes uskomattomasti viidenteen lähtöruutuun Saksan Hockenheimissa lauantaina. Täten suomalainen pääsee starttaamaan kolmosruudussa majailevan Valtteri Bottaksen Mercedeksen takaa.

Tavallisesti Mersut, Ferrarit ja Red Bullit valtaavat lähes automaattisesti kuusi kärkisijaa niin aika-ajoissa kuin itse kisassakin. Lauantaina näin ei siis tapahtunut, ja sunnuntainakin se voi olla vaikeaa, sillä Sebastian Vettel jäi aika-ajossa turbomurheiden vuoksi ilman aikaa ja lähtee kotikisaansa koko joukon hänniltä.

Aika-ajon viimeisessä osiossa tekniikka petti vuorostaan Vettelin tallikaverin Charles Leclercin ajokista, ja monacolaisen sijoitus oli vasta kymmenes. Saldo on täydellinen katastrofi Ferrarille, joka suorastaan dominoi kaikkia kolmea harjoitussessiota, mutta ennen kaikkea Vettelille, joka on hävinnyt Leclercille kolmessa aiemmassa kisassa ja on hyvää vauhtia valumassa kohti kakkoskuskin asemaa. 

Räikkönen puolestaan paljasti C Moren haastattelussa, että hänen viimeinen noteerauksensa ei ollut täysin optimaalinen. Ilman paria pientä virhettä jopa Red Bullin Pierre Gaslyn nelossija olisi voinut olla saavutettavissa, sillä eroa jäi lopulta vain 16 sadasosaa. Joka tapauksessa Räikkösen ajama viitosruutu on Alfa Romeon paras aika-ajosijoitus sitten Monacon 1985 eli 34 vuoteen. Sauber-nimellä talli ylsi viitosruutuun viimeksi vuonna 2013.

Lewis Hamilton lähtee paalulta – vai lähteekö? Hamilton hämmästeli tällä kertaa itsekin ykkössijaansa, sillä hän ajoi lauantaina sairaana, ja varakuljettaja Esteban Ocon oli jo kaiken varalta valmiudessa ajamaan. Britti ei ollut vakuuttunut kunnostaan myöskään sunnuntain osalta. 

Mercedeksen onni oli, että Hockenheimia ja muuta Saksaa kurmoottanut 40-asteinen helle lieveni lauantaina 25 asteeseen. Saksalaistalli oli taannoin Itävallassa pahoissa vaikeuksissa, kun lämpömittari huiteli 35 asteessa. Sunnuntaiksikin luvassa on kuitenkin "vain" suomalaisen hellerajan tuntumaan yltävää säätä eli lauantaista 25 asteen tasoa. 

Ennusteissa on ollut myös sadepisaroita, mutta ainakaan lauantain osalta ne eivät toteutuneet. Mikäli sunnuntaina sataa – ensimmäistä kertaa tällä kaudella – asetelmat ovat jälleen aivan uudenlaiset. 

Mercedeksen johto MM-sarjassa on ennen Saksan kisaa murhaavat 164 pistettä. Sunnuntaina, kauden 11. kisassa, ero kasvaa jälleen lisää.