F1-säännöt samat kaikille – Hamilton ja Vettel välttivät rangaistukset

Sebastian Vettelin rangaistuksen olisi pitänyt olla selviö.

Sunnuntai 11.11. klo 19:00 Brasilian GP 
TV: Cmore 
(lue jutun lopusta miten hyödynnät ilmaisen viikonlopun) 

Suomalaiset F1-jännärit odottelivat lauantaina Brasilian aika-ajon jälkeen oikeutetusti, että suomalaisduo Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen saattaisi nousta kakkosrivistä kaikkien aikojen ensimmäiseen suomalaiseen eturiviin.

Lauantain nopeimmat eli Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel nimittäin hölmöilivät melkoisesti aika-ajon kakkososiossa. Etenkin toiseksi ajaneen Vettelin rangaistuksen olisi pitänyt olla selviö: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen listasi saksalaisen kontolle useita sääntörikkeitä, kun Ferrarin nro 5 joutui yllättäen punnitukseen kesken aika-ajon. Vettel ajoi sääntöisen vastaisesti itse vaa'alle ja siltä pois, mikä rikkoi lopulta punnituskoneen kokonaan. 

Jostain syystä kisan tuomaristo uskoi kuumana käyneen Vettelin selityksen siitä, ettei hän ymmärtänyt punnitsijoiden merkkejä oikein ja poistui lavalta siksi liian aikaisin. Tuomaristo lätkäisi 25 000 euron sakot ja nuhtelut mutta ei lähtöruuturangaistusta saati hylkäystä, joita sääntökirja olisi Oikarisen mukaan edellyttänyt.  

Hamilton puolestaan hidasteli vaarallisesti aika-ajon hitaalla kierroksellaan niin, että sekä Sergei Sirotkin että Kimi Räikkönen joutuivat väistämään rajusti välttääkseen törmäämisen brittikuskiin. Tätä Case Hamiltonia kisan tuomaristo ei ottanut käsiteltäväkseen lainkaan – päinvastoin Hamilton haukkui etenkin Sirotkinin pystyyn, ja lopulta hidastelututkintojen kohteeksi joutuivatkin Sirotkin sekä Kevin Magnussen!

Sinivalkoisin lasein ei voi olla pohtimatta, olisiko tuomaristo ollut yhtä armollinen, mikäli kyseisiä rikkeitä eivät olisi tehneet kaksi maailmanmestaria eli Hamilton ja Vettel? No, oli miten oli, suomalaiset ampaisevat Interlagosin radalle toisesta rivistä, ja sateen uhka kisaan on yhä olemassa, joten jännä ilta saattaa hyvinkin olla edessä. 

Katso isänpäivän F1-kisa ilmaiseksi

Brasilian GP startti tapahtuu sunnuntaina klo 19.10. Uusilla C Moren suoratoistoasiakkailla on poikkeuksellisesti mahdollisuus seurata kisaviikonloppua maksutta osoitteesta → cmore.fi 

Olethan kuitenkin tarkkana, jos et halua vahingossakaan formuloista maksaa: Uuden asiakkaan tulee tehdä Total-tilaus ja perua se viimeistään sunnuntai-iltaan klo 23.59 mennessä, jotta maksua ei mene. Jos tilausta ei peru, alkaa maanantaista yhden kuukauden laskutusjakso. 

Jos uusi asiakas haluaa pelata varman päälle, voi tilauksen katkaista välittömästi sen tekemisen jälkeen, jolloin palvelu on kuitenkin maksutta käytettävissä sunnuntai-iltaan asti.