F1-katsojan valinta: kanavakortti vai suoratoisto?

F1-kausi käynnistyy sunnuntaina kello 08:10 Australian Melbournesta

Sunnuntaina käynnistyvän F1-kauden kynnyksellä moni autourheilun ystävä pohtii valintaa kanavakortin ja suoratoistopalvelun välillä, joten TVmatsit.com päätti selvittää onko C Moren tuotteiden välillä eroja.

Hinta

C More Total –paketti sisältää C Moren kaikki urheilun ja viihteen sisällöt.

Total-tilauksen hinta suoratoistona: 24,95 kk.*
Total-tilauksen hinta kanavakorttipaketissa: 29,95 kk.*

Urheilupaketti C More Sport on saatavilla vain kanavakortille 24,95 kuukausihintaan, mutta siihen ei sisälly 9,95 €/kk arvoista C Moren viihteen peruspakettia.

Tulos: C More Total on 5 €/kk edullisempi suoratoistotilauksena.

*) Operaattoreiden hinnat ovat suositusvähittäishintoja. Operaattorit määrittävät kuluttajien kanavapakettien hinnat ja lisäävät kokonaishintaan omat kulunsa (esim. katselukortista aiheutuvat kulut). Lisätietoa saa omalta operaattorilta.

Käyttäjäkokemus

C More on omistanut formuloille kaksi TV-kanavaa, joista C More Max esittää ns.  päälähetyksen ja C More  Sport 1 tai Sport 2 tarjoaa kurkistuksen aikadataan, kuljettajien sijaintiin radalla, kuljettajanäkymiin kisan aikana sekä varikkotapahtumiin.

C More Sport -kanavien rinnakkaislähetyksessä operaattoriasiakas näkee ohjaajan valinnan, eli ruutujakoa ei pääse itse valitsemaan, kun taas suoratoiston asiakas voi C More F1 Livecenter -toteutuksessa valita haluamansa ruudun lähempään tarkasteluun. Huom. osa operaattoreista pystyy tarjoamaan asiakkailleen C More F1 Livecenterin -lisänäkymät. Livecenterin saatavuus kannattaa varmistaa omalta operaattorilta.

C More 1 kohdalla kanavakortti-asiakkaan on tyydyttävä ennaltamäärättyyn ruutujakoon, kun taas suoratoiston asiakas voi valita haluamansa ruudun lähempään tarkasteluun.

Tulos: Tasapeli (jos vain päälähetys kiinnostaa), voitto suoratoistolle (jos myös muut kamerakulmat kiinnostavat)

Helppous

Formuloiden katsominen C Moren suoratoistopalvelusta vaatii nettiyhteyden sekä tuetun älypuhelimen, tabletin, tietokoneen tai Smart TV:n. F1-lähetyksiä voi myös peilata television ruudulle Airplayn tai Chromecastin avulla.

Yhdellä tunnuksella voi katsoa C Morea samanaikaisesti kahdelta eri laitteelta, eikä sillä ole merkitystä, ovatko laitteet samassa verkossa tai käyttävätkö ne samaa IP-osoitetta. Formuloiden kohdalla ominaisuus on hyödyllinen, jos haluaa katsoa päälähetystä TV:n välityksellä ja Superdata-ruutua puhelimesta tai tabletista.

Homma toimii operaattoreiden kautta tilattuna myös helposti edellyttäen, että digiboksi tai korttipaikallinen TV kuuluvat kodin varustukseen. Tässä kannattaa huomioida, että operaattorit perivät katselukortista vuosi- tai kuukausimaksun. IPTV- tai satelliittitilauksiin tarvitaan palveluiden katsomiseen erillinen laitteisto (esim. satelliittitilaukseen tarvitaan satelliittipeili, katselukortti ja digiboksi ja IPTV-tilauksiin nopea laajakaistayhteys ja digiboksi).

Tulos: 2-0 pisteet suoratoistolle
* mobiililaitetta voi katsoa missä tahansa
* kaksi katseluoikeutta

Yhteenveto: 

  • Suoratoisto on yleisesti ottaen 5 € edullisempi
  • Päälähetystä katsovalle sekä kanavakortti, että suoratoisto ovat yhtä hyviä vaihtoehtoja. Lisäsisällöt saa näkyviin suoratoistolla mielensä mukaan
  • Suoratoistoa voidaan katsoa kahdelta eri laitteelta samaan aikaan esimerkiksi perheenjäsenten kesken
  • Suoratoistoa voi katsoa mistä tahansa

Suosittelemme C More -suoratoistopalvelun hankkimista. C More Totalin voi tilata täältä. Kanavakortillisen C Moren voit hakkia omalta operaattoriltasi.

Australian avauskisan lähetykset C Morella:

Pe 23.3.
klo 02.55 Vapaat harjoitukset 1
klo 06.55 Vapaat harjoitukset 2

La 24.3.
klo 04.55 Vapaat harjoitukset 3
klo 07.00 Aika-ajojen ennakkotunnelmat
klo 07.55 Australian aika-ajot

Su 25.3. HUOM. LÄHETYKSET KESÄAIKAA!
klo 07.00 GP:n Ennakkotunnelmat
klo 08.10 Australian GP

Kisat nähdään Suomessa tuttuun tapaan C More Max -kanavalta sekä hieman edullisemmin suoratoistopalvelusta www.cmore.fi. Suoratoistosta kisaa on mahdollista seurata myös muokattavasta näkymästä, Live Centeristä: Jaettavaan ruutuun on valittavissa esimerkiksi reaaliaikainen ajanotto, erittäin tarkka datapalvelu, suora kuva- ja radioyhteys varikolle sekä kuljettajien kypäräkameranäkymä radalle.

C Moren suoratoistopalvelun kuukausihintaan 24,95 sisältyy kaikki C Moren urheilu- ja viihdetarjonta. Sporttipuolella moottorifaneja miellyttänevät ainakin MotoGP pikkuluokkineen, taitolennon Red Bull Air Race sekä formulaluokat F2 ja GP3, jossa ajavat suomalaislupauksista Niko Kari ja Simo Laaksonen.

Keväällä C Moren urheilutarjontaa täydentävät myös muun muassa jääkiekon Ruotsin kiekkoliigan playoffit sekä tietysti MM-kisat kokonaisuudessaan. Toukokuussa starttaavat yleisurheilun Timanttiliiga ja IAAF World Tour. Tenniksestä nähdään jatkuvalla syötöllä ATP-turnauksia ja golfista maailman parhaiden pelaajien PGA Touria – unohtamatta lähes päivittäisiä raveja sekä laajaa kattausta urheiludokumentteja.

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.