Eurooppa-liigan finaali – näin katsot maksutta

Keskiviikko 29.5. klo 22:00 Chelsea – Arsenal 

TV: SUB ja C More

Milloin Eurooppa-liigan finaali pelataan?

Chelsea ja Arsenal kohtaavat Eurooppa-liigan loppuottelussa ratkaistaan keskiviiikona 29. toukokuuta. Finaali pelataan Azerbaidjanin pääkaupunki Bakussa Olympiastadionilla, joka vetää noin 70000 katsojaa. Eurooppa-liigan voitto on Arsenalin viimeinen oljenkorsi ensi kauden Mestarien liigaan. Valioliigassa kolmanneksi sijoittunut Chelsea on jo varmistanut paikkansa Mestarien liigassa. Lentäen meno-paluu -matkalle Lontoosta Bakuun tulee Istanbulin kautta noin 9000 kilometriä. 

Eurooppa-liigan finaali TV:stä

Eurooppa liigan finaalin voi katsoa ilmaiseksi SUB -kanavalta. Myös C More Sport 1 kanava sekä suoratoistopalvelu C More esittävät kello 22:00 alkavan ottelun. 

Kumpi on kotijoukkue? 

Mestarien liigan loppuottelu pelataan puolueettomalla kentällä, mutta Chelsea on nimellinen kotijoukkue. Chelsea muun muassa saa valita ensimmäisenä pelipaitansa värin. 

Kuka on finaalin tuomari? 

Italialainen Gianluca Rocchi toimii ottelun päätuomarina ja maamiehet Filippo Melli sekä Mangenelli toimivat avustajina. 

Tärkeimmät uutiset

  • Chelsean keskikenttäpelaaja N'Golo Kanten pelaaminen keskiviikon finaalissa on epävarmaa polvivamman vuoksi. Viime kesänä maailmanmestaruuden Ranskan paidassa voittanut Kante oli juuri ehtinyt toipua akillesjännevaivasta, kun polvi vääntyi viikonlopun harjoituksissa. 28-vuotiaan jouksukoneen puuttuminen olisi suuri menetys Chelsea, jonka kokoonpanosta puuttuvat jo puolustaja Antonio Rudiger, keskikenttämies sekä Ruben Loftus-Cheek lsekä aitapelaaja Callum Hudson-Odoi.
     
  • Arsenalin keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitaryan ei matkusta Azerbaidzaniin oman turvallisuutensa vuoksi. Mkhitaryanian kotimaa Armenia ja Azerbaidzan ovat riidoissa Nagorno-Karabakhin alueen vuoksi. 
     
  • Arsenal ja Chelsea ovat palauttaneet yli puolet yhteisestä 12000 pääsylipun kiintiöstään Eurooppa-liigan finaaliin. Syynä lippujen palautuksiin on matkan kallis hinta. Edestakainen lento Lontoosta Bakuun maksaa yli 1000 puntaa, minkä lisäksi aiheutuu kustannuksia pääsylipuista ja majoituksesta. Arsenal palautti 2200 lippua, kun taas Chelsea on saanut kaupaksi vain kolmasosan 6000 lipun kiintiöstään. 

Finaalin mahdolliset kokoonpanot

Chelsea (4-3-3): Kepa; Alonso, Luiz, Christiensen, Azpilicueta; Kovacic, Jorginho, Barkley; Hazard, Giroud,Willian.

Arsenal XI (3-4-1-2): Cech; Monreal, Sokratis, Koscielny; Maitland-Niles, Xhaka, Torreira, Kolasinac; Özil; Lacazette, Aubameyang.