Etelä-Korea säikytteli Leijonia – puolivälierässä vastaan Kanada

Eurosport Playerin saat olympialaisten ajaksi yhden euron hintaan tästä linkistä. Tarkempia lisätietoja löydät artikkelistamme.

Katso myös: 
Olympialaisten jääkiekko -turnausopas
Olympialaisten ohjelma ja TV-lähetykset

 

Suomi otti Etelä-Koreasta numeroissa katsottuna nihkeän 5-2-voiton. Ottelu oli suurelle ennakkosuosikille haastava, sillä siinä ei ollut muuta kuin hävittävää. Leijonat lähti liikkeelle kuitenkin nöyrällä asenteella ja dominoi ensimmäistä erää halliten kiekkoa ja pitäen Etelä-Korean poissa maalintekopaikoista.

Toisessa erässä pelin piti olla jo selvä, kun Leijonat siirtyivät 3-0-johtoon, mutta Etelä-Korea sai hurmostilan päälle kotiyleisönsä edessä. Leijonien puolustuspään pelaaminen meni aivan sekaisin kovan paineen alla ja Etelä-Korea kavensi pelin 3-2:en. Kolmanteen erään Suomi sai kasattua rivinsä, palasi kuskin paikalle ja hoiti ottelun kunnialla loppuun.

1. erä:
1-0, P. Kontiola (E. Tolvanen ja J. Kemppainen) YV

2. erä:
2-0, P. Kontiola (S. Lepistö ja E. Tolvanen) YV
3-0, M. Heiskanen (E. Tolvanen)
3-1, B. Radunske (E. Regan ja Kim Sang-Wook)
3-2, Ahn Jin Hui (S. Shin)

3. erä:
4-2, J. Hietanen (O. Osala ja V. Savinainen) YV
5-2, S. Manninen (J. Hietanen ja J. Koskiranta) TM

 

Puolivälierässä vastassa Kanada

Puolivälierään Suomen vastus kovenee merkittävästi. Kanadan joukkueesta puuttuu NHL-pelaajat, mutta se on täynnä entisiä taalakaukaloiden pistemiehiä. Joukkueen pistepörssiä johtaa Derek Roy (0+5), joka pelasi NHL:ssä yli 700 ottelua. Kanadan ykkösmaalivahdin vastuuta on kantanut Ben Scrivens, jonka ura Pohjois-Amerikassa näytti muutama vuosi sitten vielä valoisalta ennen siirtoa Edmonton Oilersiin ja sieltä KHL:ään.

Kanadan joukkue selvisi suoraan puolivälieriin parhaana lohkokakkosena. Alkulohkossa se hävisi ainoastaan Tsekille, ja sekin tappio tuli vasta jatkoajalla. Joukkue on iskenyt kolmessa ottelussaan 12 maalia ja päästänyt neljä. Suomen tapaan Kanadan onnistumiset ovat keskittyneet lähinnä muutamiin pelaajiin. Sen riveistä löytyy ainoastaan neljä hyökkääjää, jotka ovat onnistuneet iskemään enemmän kuin yhden tehopisteen. Kamppailussa vahvoilla onkin se joukkue, joka saa onnistumisia myös tähtikentällisensä ulkopuolelta.

Kanadan ylivoimapeli on ollut turnauksessa timanttista. Turnauksen paras ylivoima on tahkonnut tulosta reilun 45%:n teholla. Suomen ylivoima on turnauksen toiseksi paras 42%:n lukemalla. Joukkueiden alivoimissa on isompi ero. Kanadan alivoima on turnauksen neljänneksi paras (87%) ja Suomen kahdennaksi paras (80%). Suomi on ottanut turnauksessa myös Kanadaa 14 minuuttia enemmän jäähyjä.

Puolivälieräotteluiden ohjelma:

Keskiviikko 21.2.2018
05:10 Tsekki – USA; TV: Eurosport 2 ja Eurosport Player
09:40 OAR (Venäjä) – Norja; TV: Eurosport 2 ja Eurosport Player
14:10 Ruotsi vs Saksa; TV: Eurosport 2 ja Eurosport Player
14:10 Kanada vs Suomi; TV: TV5 ja Eurosport Player. Radio: Yle Puhe

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.