El Clasico ilman Ronaldoa ja Messiä

El Clasico live stream

Ronaldo ja Messiä ei nähdä El Clasicossa. Sunnuntai 28.10. klo 17:15 Barcelona – Real Madrid 

TV-lähetys: Cmore → Tilaa täältä
Ilmainen live stream: Unibet TV → Lue lisää

Kaksi puuttuu, kun Barcelona ja Real Madrid kohtaavat tänään Espanjan La Ligassa. Lionel Messi vastaan Cristiano Ronaldo asetelma on ollut vähintään sivujuoni El Clasicoissa viimeisen yhdeksän kauden ajan. Yhteensä pelaajat ovat ottaneet mittaa toisistaan 30 kertaa espanjalaisen futiksen suurimassa ottelussa. 

Messi puuttuu tämän päivän ottelusta murtuneen käden vuoksi, ja kesällä Juventukseen siirtynyt Ronaldo on pelannut uransa viimeisen El Classicon. Pitää kelata lähes yksitoista vuotta taaksepäin vuoden 2007 joulukuuhun, jotta löytyy edellinen El Classico, jossa ei nähty kumpaakaan pelaajaa. Silloin Real oli maalein 1-0 parempi Julio Babtistan maalilla.  

Messin ja Ronaldon kaksintaistelu on monella tapaa ainutlaatuinen. Ensinnäkin on epätodennäköistä, että kaksi pelaajaa voisivat pysyä futiksen absoluuttisella huipulla yhtään pitkään. Ronaldo ja Messi ovat jakaneet tasan viimeiset kymmenen Ballon d'Or valintaa maailman parhaaksi pelaajaksi. Erityistä on se, että aina kun toinen voittanut on toinen sijoittunut kakkoseksi. Poikkeuksellista on myös kaksinkamppailut mahdollistanut seurauskollisuus. Jo 13-vuotiaana La Masiaan siirtynyt Lionel Messi on pelannut Barcelonan edustusjoukkueessa vuodesta 2004, kun taas Ronaldo edusti Real Madridia yhdeksän kauden ajan. 

Niissä 30 El Clasicossa, joissa nähtiin molemmat pelaajat, tehtiin yhteensä 101 maalia. Messi teki Barcelonalle 20 osumaa sekä alusti 11 maalia. Ronaldo puolestaan viimeisteli 18 häkkiä antaen yhden syötön. Näin ollen pelaajat ovat olleet mukana yhteensä 50 maalissa eli 49,5 prosentissa kohtaamisten kaikista maaleista.  

 

Kuka ratkaisee El Clasicon? 

Real Madridilla on ollut viime aikoina vaikeaa ja kesällä aloittaneen manageri Julen Lopeteguin uskotaan olevan lähellä potkuja. Los Blancos on ottanut neljästä viimeisimmästä sarjapelistään vain yhden pisteen ja jääden kolmesti maaleitta. 311 maalia 292 ottelussa viimeistelleen Ronaldo on jättänyt tyhjiön, jota Madridissa ei ole vielä onnistuttu tilkitsemään. Kun joukkueelta odotetaan maaleja katseet kohdistuvat Karim Benzemaan, Gareth Baleen, Iscoon sekä Marcos Asensioon

Messin korvaaminen on mahdoton tehtävä. Manageri Erneste Valverde saattaakiin muuttaa ryhmityksensä tutusta 4-3-3 systeemistä 4-4-2 muotoon, jossa Luis Luis Suarez ja nuori Munir El Haddadi muodostaisivat kärkiparin. Suarezin lisäksi Barcelonassa odotetaan urotekoja Philippe Coutinholta. Lahjakas mutta ailehtelevainen Ousmane Dembele voi nousta matsin jokeriksi, jos saa näytönpaikan.  

Katso myös:
→ Barcelona – Real Madrid: ilmainen live stream