Dortmund yrittää karata Bayern Müncheniltä

Pierre-Emerick Aubameyang on viimeistellyt 5 maalia 5 ottelussa

 

Borussia Dortmund palasi keskiviikkona Bundesliigan piikkipaikalle hakemalla 3-0 vierasvoiton Hampurista. Lauantai-iltaottelu Borussia Mönchengladbachia vastaan tarjoaa Peter Boszin miehistölle mahdollisuuden kasvattaa etumatka Bayern Müncheniin kolmeen pisteeseen. Bundesliigalla ei ole Suomeen tällä hetkellä TV-sopimusta, joten Borussia Dortmundin ja Mönchengladbackin välinen ottelu ei näy millään TV-kanavalla. Matsin voi kuitenkin rahapeliyhtiö Betssonin tarjoama ilmaisena live-stiiminä. 

 

Maaliero 13-0

Arvostetun Thomas Tuchelin Dortmundin valmentajana keväällä korvannut hollantilainen Peter Bosz näyttää tilastojen perusteella onnistuneen tilkkimään joukkueensa puolustuksen, sillä omiin ei ole mennyt maaliakaan viidessä Bundesliigan ottelussa. Puolustukselle tai maalivahdille ei kuitenkaan voi antaa kaikkea kunniaa nollapeleistä. Suurin syy, miksi Roman Bürkin vartioima maali on pysynyt 450 minuuttia puhtaana, on ylivoimainen pallonhallinta. Kun Dortmund pitää palloa lähes 70 prosenttia ajasta, tarjoutuu vastustajalle vähän maalintekotilaisuuksia. Toisaalta Tottenhamille hävitty Mestarien liigan peli osoitti miten voi käydä, kun vastassa nopeisiin vastaiskuihin kykenevä joukkue. 

Hyökkäyspäässä viime kaudella Bundesliigan maalipörssin voittanut Pierre-Emercik Aubameyang ei ole antanut varmana pidetyn Real Madrid -siirron karitumisen vaikuttaa peliesityksiinsä. Kuluvalla sesongilla gabonialainen on ehtinyt viimeistellä jo viisi Bundesliiga-maalia. Dortmundin muut 8 maalia ovat jakautuneet 6 pelaajan kesken. 

https://www.youtube.com/watch?v=BuzGBgW4ZQM

Tottenhamin avausmaali on hyvä esimerkki pallonhallintaan pyrkivän Dortmundin haavoittuvuudesta

 

Bayernin kankeus lupaa tasaisempaa Bundesliigaa

Viidesti peräkkäin Bundesliigan mestaruuden voittanut Bayen München jätti viime kaudella haastajat kauas taakseen keräämällä keskimäärin 2,41 pistettä per ottelu. Kuluvalla kaudella mestari on kartuttanut pistetiliään vain 2,17 pisteen keskiarvolla, mikä ennakoi tasaisempaa sarjaa. Perjantain ottelussa Bayern jäi 13 vuoteen ensimmäistä kertaa tasapeliin johdettuaan 2-0 puoliajalla. Peli oli samalla ensimmäinen kerta sitten vuoden 2001, kun Bayern ei voita kotonaan Wolfsburgia.

 

Otteluruuhka ei ole ongelma

Peter Boszin mukaan tiivis ottelutahti ei ole joukkueelle ongelma. Pelattuaan Bundesliigaa keskiviikkona ja lauantaina Dortmund isännöi jo tiistaina Real Madridia Mestarien Liigassa. Tappio ei ole varaa, sillä se todennäköisesti merkitsisi sekä Real Madridin että Spursin karkaamista kuuden pisteen päähän. Mestarien liigan ottelun läheisyys tarkoittanee pelaajarotaatiota.

 

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach: todennäköiset kokoonpanot

Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Toprak, Zagadou – Castro, Sahin, M. Götze – Yarmolenko, Aubameyang, Philipp.  
Vaihtopelaajat: Weidenfeller, Bartra, Subotic, Toljan, Dahoud, Kagawa, C. Pulisic, Weigl, Isak Bor.

Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Herrmann, Hazard – Stindl, Raffael.
Vaihtopelaajat: Nicolas, Sippel, Jantschke, Oxford, Cuisance, Hofmann, F. Johnson, Bobadilla, Villalba.

 

Lue myös: