Community Shield: Chelsea – Manchester City

Community Shield TV suomi

Sunnuntai 5.8. klo 17:00 Chelsea – Manchester City; Community Shield

TV:
• Viaplay – jos sinulla ei vielä ole tilausta perjantaina alkavalle Valioliiga-kaudelle, voit sen tilata täältä.

Community Shieldissä suurin mielenkiinto kohdistuu varmasti siihen miten hyvin ensimmäisessä kilpailullisessa ottelussa Chelseaa luotsaava Maurizio Sarri on onnistunut juurruttamaan oman pelitapansa joukkueeseensa. Kauden päätteeksi potkut saanut Antonio Conte peluutti joukkuettaan usein 3-4-3 tai 3-4-2-1 muodossa, kun ajatustavaltaan hyökkäävämpi Sarri suosii neljän miehen puolustuslinjaa.

Aikaa Napolissa hurmanneella ex-pankkiirilla on ollut todella niukasti vain kolme viikkoa sitten päättyneen jalkapallon MM-kisojen vuoksi. Tärkeimmistä pelaajista Eden Hazard, Thibaut Courtois, Michy Batshuayi, N'Golo Kante, Willian ja Olivier Giroud ovat vasta liittymässä Chelsean harjoitusvahvuuteen, joten saattaa kestää ennen kuin Chelsea saa pelinsä loksahtamaan. Sarria Napolista Chelseaan seurannut Jorginho onkin alkuvaiheessa tärkeä linkki valmennuksen ja pelaajien välissä.

Hazardin, Courtoisin ja Willianin ympärillä pyörivien siirtohuhujen lisäksi viime kesänä Chelseaan isolla rahalla siirtyneen Alvaro Moratan tehottomuus aiheuttaa Sarrille murhetta, joten on mahdollista, että omistaja Roman Abrahamovic levittää shekkivihkonsa vielä ennen Valioliigan siirtoikkunan sulkeutumista ensi viikon torstaina. 

City on ollut rauhallinen

Viime kesänä takalinjansa kuntoon laittanut Manchester City on ollut epätavallisen rauhallinen kuluvan siirtoikkunan aikana, mikä tarkoittaa sitä, manageri Pep Guardiola on tyytyväinen nykyiseen pelaajapakkaansa.  

Kun Guardiolan valtakaudella marginaalirooliin pudonnut Yaya Toure on ainoa merkittävä nimi lähtijöiden joukossa, ei Valioliigan mestaruuden 19 pisteen erolla ennen Manchester Unitedia voittaneella Cityllä ole ollut suurta tarvetta riehua siirtomarkkinoilla.

Jotain on kuitenkin tapahtunut, sillä City rikkoi siirto ennätyksensä maksamalla 67,8 miljoonaa Leicesterin Riyad Mahrezista. Valioliigan parhaaksi pelaajaksi kettujen mestaruuskaudella 2016-17 valittu algerialainen haastaa Raheem Sterlingin oikean laitahyökkääjän paikasta.

Menestys Community Shieldissä on ennustanut viime vuosina huonosti menestystä Valioliigassa, koska Manchester United on kaudella 2009-10 edellinen joukkue, joka on Communityn Shieldin voitettuaan myös kruunattu kymmenen kuukautta myöhemmin Valioliigan mestariksi. 

 

Valioliiga 2018-19 TV:stä 

Nordic Entertainment Group (aiemmin Modern Times Group), jonka kanavia ovat Viasat ja Viaplay, omistaa Valioliigan Suomen TV-oikeudet yksinoikeudella kauden 2018-19 loppuun asti.

Viasatin TV-kanavat ja suoratoistopalvelu Viaplay esittävät käytännössä kaikki eri aikaan alkavat Valioliigan ottelut, mutta niillä on lupa näyttää vain yksi lauantaina Suomen aikaa kello 17:00 alkavista otteluista. Näin ollen Viasat ja Viaplay esittävät viidestä kuuteen ottelua kierrosta kohden ja kauden aikana yhteensä noin 200 peliä, joista kaikki selostetaan suomeksi. 

Valioliigaa Viasatille selostavat Ville Kuusinen, Mikko Innanen sekä Tero Kainulainen. Jalkapallolähetysten studioisäntinä nähdään Tuomas Tahvanainen sekä Ville Klinga. Pasi Rautiaisen ja Mika Kottilan lisäksi asiantuntijanatiimiin liittyy ainakin kokenut TV-kasvo Keith Armstrong.

Kokonaisuutena Viasatin ja Viaplay ote brittifutiksesta on Suomessa vahva, koska emoyhtiö Nordirc Entertainment Group omistaa myös FA Cupin Englannin liigacupin sekä Community Shieldin TV-oikeudet.

Edellisten lisäksi Viasatilta voi seurata myös Norwichiin siirtyneen Teemu Pukin ja muiden suomalaispelaajien otteita Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä, jonka kausi alkaa jo 3. elokuuta. 2018. NEG:lla ei ole oikeuksia kaikkiin Championshipin peleihin, joten tarjonta rajoittunee kolmesta viiteen matsiin viikossa. 
 

Valioliiga sekä kaikki muut Viaplayn urheilusisällöt kuuluvat Viaplay 29,99 € / kk maksavaan Viaplay Sport pakettiin. Voit tilata Viaplayn itsellesi täältä Viaplayn tilaussivulta.