CHL playoffs: Tappara ja JYP iskevät kipinää trillerissä

Tiistaina 31. lokakuuta kello 19:00: JYP – Tappara   
   
TV
: C More Sport 1 -> Lue lisää
Ilmainen live stream: NordicBet -> Lue lisää

 

Ainoat CHL:n pudotuspeleihin selvinneet suomalaisjoukkueet asettuvat heti avauskierroksella vastakkain. JYP saa kotonaan vastaansa tulikuuman Tapparan, joka liigakaukaloiden lisäksi pärjäsi mainiosti alkusyksyn CHL-otteluissa ja voitti oman lohkonsa. Pudotuspeleissä joukkueet pelaavat toisiansa vastaan kaksi kertaa. Otteluparin voittajalla on vastassa joko sveitsiläinen Zug tai tsekkiläinen Kometa Brno.

Suomalaisille CHL-seuraajille kahden suomalaisjoukkueen kohtaaminen näin aikaisin voi harmittaa, mutta pelaajien keskuudessa tunnelma on toinen.

– Ehdottomasti Tappara on meille enemmän kuin mieluisa vastus pelata. Heidän pelityylinsä sopii meille hyvin, JYPin Joonas Nättinen kertoo seuran kotisivuilla.

Lyhyt pelimatkakin maistuu nuorelle JYP-hyökkääjälle erinomaisesti.

– Se on kyllä erittäin iso plussa. Eritoten kun meillä on ollut tosi tiukka ohjelma elokuusta asti, Nättinen sanoo.

JYP aloitti liigakautensa vakuuttavasti, mutta viime aikoina jyväskyläläisten tahti on selvästi hiipunut. JYP on voittanut viidestä viime ottelustaan yhden, kun tamperelaiset ovat voittaneet neljä. Tapparan erikoistilannepeli on ollut viime peleissä tasaisen varmaa, kun taas JYPin alivoima on toiminut 70,6% teholla.

C More Sport 1 TV-kanava ja suoratoistopalvelu C More esittävät tiistai-iltana kello 19:00 alkavan ottelun suorana. Vedonlyöntiyhtiö Nordicbet tarjoaa otteluun ilmaisen live-stiimin, josta voit lukea lisää tästä.

 

Kaikki pudotuspelien otteluparit.

 

Pudotuspelit ovat oma maailmansa

Molemmista joukkueista löytyy valtava määrä johtajuutta, kokemusta sekä menestyksen kulttuuria. Kahden ottelun pudotuspelisarja on formaatiltaan armoton, joten pudotuspelihenkeä ottelusta ei puutu. Ensimmäisessä ottelussa ei pelata jatkoaikaa tai lauota rankkareita, vaan ottelu voi poikkeuksellisesti päättyä aitoon tasapeliin. JYP haluaa varmasti ottaa kotiedustaan kaiken irti ja lähtee pelaamaan kotiyleisönsä edessä voitosta. Jokainen suoritus on kriittinen, ja molempien joukkueiden johtajien voi odottaa nousevan esiin.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola joutui vaikean alkukauden aikana kantamaan joukkuettaan reppuselässä. Työteliäshyökkääjä pelaakin nyt kenties elämänsä kautta. Peltolaa kannattaa seurata muutenkin kuin vain hyökkäysalueella. Estetty maali on yhtä tärkeä kuin tehty maali, ja tämä filosofia näkyy Peltolan otteissa illasta toiseen.

JYPin kokeneesta kaartista kannattaa erityishuomio kiinnittää Jarkko Immoseen. Immosella on vyöllään Suomen-, KHL:n sekä maailmanmestaruus, joten kokemusta isoista peleistä löytyy. Silti keskushyökkääjä on isoissa peleissä usein vaikeuksissa nimenomaan omalla alueellaan, kun hän joutuu taistelemaan maalin edessä irtokiekoista.

Oman värinsä otteluun tuo jyväskyläläisten uusin vahvistus. Michel Miklik pukee tällä kaudella ensimmäistä kertaa hurrikaanipaidan päälleen. Slovakkitaituri astuu kovaan paikkaan, kun joutuu heti ensimmäisessä pelissään kohtaamaan yhden liigan kovimmista joukkueista ja vieläpä pudotuspelien hengessä.

 

Vedonlyönti

Vedonlyöntiyhtiöt eivät anna juurikaan painoarvoa joukkueiden viimeaikaisille otteille, vaan huomioivat kertoimissaan JYPin kotiedun. Veikkaus antaa kertoimiksi JYPille 2,18 ja Tapparalle 2,45. Nordicbet tarjoaa hieman runsaammat kertoimet: JYPille 2,37 ja Tapparalle 2,55.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ujxRlTlsFco

Tästä herkuttelemaan viime kauden komeimmilla osumilla ottelun alkua odotellessa.

 

Lue lisää

 

TVmatsit.com on Suomen suosituin TV-urheilun opas.