Chelsean ja Liverpoolin kohtaaminen ratkaisee Cityn ykköshaastajan

Chelsea liverpool

Lauantai 29.9. klo 19:30 Chelsea – Liverpool

TV: Viasat Jalkapallo ja Viaplay 

 

Kuuden pelatun kierroksen jälkeen Liverpool on Valioliigan kärjessä ilman pistemenetyksiä. Kolmosena olevan Chelsean saldoa rasittaa vain viime sunnuntaina West Hamin vieraana pelattu tasapeli. Alkukauden perusteella perinteisistä Top 6 joukkueista Manchester United, Tottenham sekä Arsenal eivät osallistu mestaruustaisteluun, vaan kisaavat paikoista Mestarin liigassa. Näin ollen vain Liverpool ja Chelsea voivat haastaa titteliä puolustavan Manchester Cityn.  

 

Ratkaisun paikat 

Poikkeuksellisesti tämän illan peli on toinen joukkueiden kohtaaminen samalla viikolla. Liverpool ja Chelsea nimittäin ottivat toisistaan jo mittaa keskiviikkona Carabao Cupissa. Anfieldillä pelattu matsi päättyi Chelsea 2-1 voittoon, kun vaihtopenkiltä aloittanut Eden Hazard iski 87. ratkaisuosuman upean kuljetuksen päätteeksi. 

Liian pitkälle meneviä johtopäätöksia keskiviikon pelistä ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä managerit Jürgen Klopp ja Maurizio Sarri säästivät paukkuja ylivoimaisesti tärkeämpää Valioliigan matsia varten. 

Viime kauden vastaassa ottelussa Antonio Conten luotsaama Chelsea puolusti Liverpoolista 1-0 voiton. Kesällä Stamford Bridgelle siirtyneen Sarrin suosima pelitapa on huomattavasti hyökkäävämpi, mikä voi olla vastaprässistä ja kärkikolmikon nopeudesta elävän Liverpoolin kannalta hyvä asia. 

Kahden huippujoukkueen kohdatessa ratkaisijoista ei luonnollisesti ole pulaa, mutta Chelsean valmentajavaihdoksen jälkeen uuteen kukoistukseen noussut Hazard ansaitsee tulla mainituksi erikseen. Oikealta kaistalta sisäänleikkaavan belgialainen rakentaa parhaimmillaan maalipaikan itselleen tyhjästä silloin, kun muu joukkue ei saa mitään aikaan. Myös Hazardin yhteispeli targetti Oliver Giroudin on parantunut, minkä vuoksi pääpelivoimainen ranskalainen on syrjäyttänyt Alvaro Moratan avauskokoonpanosta.  

Mahdolliset kokoonpanot: 

Chelsea XI: Kepa; Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso; Kante, Jorginho, Kovacic; Pedro, Giroud ja Hazard.
Epävarmat: Rüdiger tilalle Cahill

Liverpool XI: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane.
Epävarmat: Van Dijk tilalle Dejan Lovren