Sammelvuo ja Kerminen VaLePan vieraaksi

Keskiviikko 30.1. klo 18:30 VaLePa – Kuzbass Kemerovo
TV:
Yle Areena

Lentopallon CEV Cupissa nähdään keskiviikkona yksi kevään mielenkiintoisimmista otteluista, kun Fors Store Levoranta Sastamala (VaLePa) kohtaa Tampereella pelattavassa puolivälierien ensimmäisessä osassa venäläisen Kuzbass Kemerovon.

Venäjän Superliigassa toisena olevaa Kemerovoa voidaan hyvällä syyllä kutsua ”suomalaisjoukkueeksi”, sillä sitä valmentaa Tuomas Sammelvuo apunaan Claudio Rifelli ja liberon tonttia hoitelee Lauri Kerminen – kaikki Suomen maajoukkueesta tuttuja kasvoja.

VaLePa selvitti tiensä CEV Cupin kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla itävaltalaisen Union Raiffeisen Waldviertelin ja tshekkiläisen Kladno Volejbal CZ:n. Kemerovon käsittelyssä puolestaan kypsyivät niin makedonialainen Jedinstvo Bemax Bijelo Polje kuin puolalainen Indykpol AZS Olsztyn.

Keskiviikon pelin yksi ydinkysymyksistä kuuluu: Pystyykö VaLePa pysäyttämään Victor Poletaevin? Vasenkätinen hakkuri on takonut Venäjän Superliigassa huipputehoja pelistä toiseen ja oli kentän kuningas myös MM-kisojen pelissä Suomea vastaan. Ottelu on myös hyvä tasonmittari kotoisen Mestaruusliigan ja maailman kovimman lentopallosarjan välillä. Kumpikin joukkue on tällä hetkellä sarjataulukkonsa kakkossijalla. Tampereelle odotetaan tämän kauden ennätysyleisöä, kun Kauppi Sports Centerin kapasiteetti on yli 2 500 katsojaa.

Toinen osaottelu pelataan Keski-Siperiassa, Venäjällä 13. helmikuuta. Otteluparin voittaja jatkaa CEV Cupissa neljän parhaan joukkoon ja saa välierissä vastaansa Lindemans Aalstin (Belgia) tai Galatasaray Istanbulin (Turkki).

Yle Areena näyttää keskiviikon huippuottelun suorana lähetyksenä alkaen kello 18.20. Selostajana toimii Toni Flink.

Muut lentopallolähetykset löytyvät täältä