Bundesliiga palaa tänään tauolta – siipirikko Bayern kohtaa Leverkusenin

Perjantai 12.1. kello 21:30 Bayern Leverkusen – Bayern München

TV ja suoratoisto: ei saatavilla. Bundesliigalta puuttuu TV-sopimus
Maksuton live stream: Betsson, ohjeet tästä linkistä 

 

Bundesliiga palaa vihdoin tänä iltana runsaan kolmen viikon mittaiselta talvitauolta, kun Bayern Leverkusen saa BayArenalle vieraakseen kärkijoukkue Bayern Münchenin. 

Kun Englanti ei menesty jalkapallon MM-kisoissa, muistaa joku aina mainita Valioliigan hurjan talvikalenterin. Talviohjelman ero Englannin ja Saksan pääsarjan välillä on järkyttävä. Esimerkiksi Bayern München pelasi edellisen sarjapelinsä 16. joulukuuta, minkä jälkeen joukkue jäi tauolle pelattuaan Saksan cupin ottelun neljää päivää myöhemmin. Tammikuussa Bayern on lomaillut Qatarissa pelaten kaksi treenipeliä. Vastaavasti jatkuvien loukkaantumisten kanssa painiva Arsenal on pelannut 16.12.2017-12.1.2018 viisi Valioliigan ottelua sekä kolme cupin peliä. 

 

Avainpelaajien loukkaantumiset Bayernin riesena

Bayern Münchenillä on Bundesliigan sarjataulukossa vankka 11 pisteen etumatka seuraavana tulevaan Schalkeen. Juuri nyt näyttää siltä, että 72-vuotiaan Jupp Heynckesin luotsaama Bayern marssii vääjäämättömästi kuudenteen peräkkäiseen mestaruuteensa. Perjantaina Bayern ei kuitenkaan pääse aivan parhaalla miehistöllään Levekusenin katoon, sillä maalivahti Manuel Neuer on edelleen loukkaantuneena sivussa. Näin ollen Sven Ulreich kantaa jälleen torjuntavastuun. Niinikää Thiago ja Mats Hummels puuttuvat ottelusta. Kenties merkittävin poissaolija on kuitenkin Bundesliigan maalipörssin kärkipaikkaa 15 maalillaan pitävä Robert Lewandowski. Puolalaiskärki on Hummelsin tavoin jo aloittanut harjoittelun, mutta pelaaminen perjantain matsissa olisi tarpeeton riski. Joulukuussa Hoffenhaimista 13 miljoonalla eurolla hankittu Sandro Wagner on Heynckesin todennänen valinta Lewandowksin korvaajaksi. Ennen siirtoaan Allianz Arenalle kookas targetti ehti iskeä Hoffenheimille neljä maali 11 pelissä.  

 

Leverkusenille jäi parannettavaa 

Kotikentän sekä 12 ottelun mittaisen tappiottomien otteluiden putken pitäisi antaa Bayern Leverkusenille itseluottamusta perjantain otteluun. Heiko Herlichin nuori ja nälkäinen miehistö oli epätavallisen vaisu joukkueiden kohdatessa elokuussa Allianz Areenalla. Vielä tuolloin Carlo Ancelottin valmentama Bayern ei jättänyt vierailijoille mitään mahdollisuuksia ottamalla 3-1 voiton. Herlich peluuttaa joukkuettaan 4-2-3-1 –systeemissä, joka on pitänyt Joel Pohjanpalon peliajan vähissä. Suomalainen kärkimies kilpailee yksinäisen piikin paikasta 16 ottelussa 9 maalia viimeistelleen Kevin Vollandin kanssa. MM-karsintoja Saksan paidassa pelannut Volland tällä hetkellä kiistaton ykkösvalinta, joten Pohjanpalo on saanut tyytyä jämäminuutteihin. 
 

https://www.youtube.com/watch?v=vjsl62yfA3U

Bayern voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen maalein 3-1

 

Pohjanpalon tilanne on hankala

Pohjanpalon siirtymistä toisen seuraan tammikuun siirtoikkunan aikana on väläytelty, mutta tilanne on suomalaisen kannalta mutkikkaampi kuin miltä se  ulospäin näyttää. Lähtökohtaisesti Leverkusen haluaa pitää Pohjanpalon rosterissa siltä varalta, että Volland tai toinen hyökkääjä sattuisi loukkaantumaan. Vähäisen peliajan vuoksi Pohjanpalo olisi riskisijoitus, joten harva seura on valmis maksamaan suomalaisesta Leverkusenin kohtuullisena pitämään siirtokorvausta. Seura ei myöskään halua päästää Pohjanpaloa lainalle ilman, että pelaaja tekee jatkosopimuksen. Hyvät otteet toisessa Bundesliigan seurassa saattaisivat nostaa Pohjanpalon markkina-arvoa ilman, että Leverkusen pääsisi täysimääräisesti hyötymään arvonnoususta.  Toisaalta nykytilanteessa Pohjanpalolla ei liene suurta mielenkiintoa jatkaa vuonna 2019 päättyvää sopimustaan, koska peliajan kasvaminen Leverkusenissa ei vaikuta kovin todennäköiseltä.

 

TV ja Live Stream

Rahapeliyhtiö Betssonin on panostanut eurojalkapallon näkyvyyteen lupamaalla näyttää kaikki Bundesliigan, La Ligan, Serie A:n ja Ligue 1:n ottelut live streamina. Oheisesta linkistä löydät tietoa miten saat ottelut näkyviin itsellesi.

 

Lue lisää

TVmatsit.com on Suomen suositun TV-urheilun opas.