Video: Bulls voitti vasta 4. jatkoajan jälkeen – Markkaselle 31 pistettä

Lauri Markkanen upotti viime yönä voittokoriksi jääneen vapaaheiton.

Chicago Bulls ja Atlanta Hawks viettivät varsinaista korijuhlaa viime yönä. Neljännelle jatkoajalle venyneessä ja lopulta Chicagon voittoon numeroin 168-161 päättyneessä ottelussa tehtiin yhteensä 329 pistettä, joka on kolmannenksi eniten NBA:n historiassa. Ennätys on vuodelta 1983, jolloin Detroit Pistons ja Denver Nuggets tehtailivat yhteensä  370 pistettä. 

Lauri Markkanen pelasi maratonottelussa peräti 54 minuuttia heittäen 31 pistettä ja kerätän 17 levypalloa. Peliaikaa olisi voinut tulla enemmänkin, ellei suomalainen olisi tuntenut oloaan kipeäksi. Chicago Tribunen koripallotoimittajan K.C. Johnsonin mukaan Markkanen  tunsi sykkeensä nousevan ajoittain epätavallisen korkealle. Kaikesta huolimatta Markkanen upotti kolme ratkaisevaa vapaaheittoa tilanteessa 159-159, kun ottelua oli enää vajaa neljättä jatkoaikaa oli vajaa kaksi minuuttia jäljellä. 

Atlantalla on mahdollisuus revanssiin jo sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Suomen aikaa kello 22:30 alkavassa ottelussa, jonka voi poikkeuksellisesti katsoa ilmaiskanava JIM:ltä. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=88iyxu_eOOs

Lauri Markkanen heitti 11. kerran peräkkäin vähintään 20 pistettä.