Brasilia ja Peru taistelevat lohkovoitosta

Viekö Gabriel Jesus Firminhon paikan avauksessa? 

22.6. klo 22.00 Peru – Brasilia
TV:
Viaplay ja UnibetTV katso → täältä  

 

Lauantai-iltaan on tarjolla huippufutista, kun Brasilia kohtaa Suomen aikaa kello 22:00 alkavassa ottelussa perun. Copa American päätöskierroksen ottelussa on panoksena A-lohkon voitto. 

Etelä-Amerikan mestaruusturnausta isännöivä Brasilia joutui keskiviikkona tyytymään maalittomaan tasapeliin Venetsuelaa vastaan. Myös Perun kohtaaminen Venetsuelan kanssa päättyi 0-0 -tulokseen siitä huolimatta, että Ricardo Garecan miehistö pelasi ottelun viiimeiset 15 minuuttia yhden miehen ylivoimalla. Brasilia ja Peru ovat voittaneet Bolivian, joten kummallakin joukkueella on ennen tämän illan ottelua neljä pistettä.  

Brasilialle riittää lohkovoiton varmistamiseen tasapeli, mutta kotiyleisö odottaa joukkueelta enemmän. Titen suojatit buuaattiin keskiviikkona kentältä, kun Selecao ei saanut pallo Venetsuelan verkkoon. Vaikka Brasilia ei ole vielä vakuuttanut pelillisesti, on sitä vastaan äärimmäisen hankala tehdä maaleja. Selecaon viimeisin tappio on lähes vuoden takaa, jolloin Belgia löi maailmanmestarisuosikin MM-kisojen puolivälierissä maalein 2-1. Viime kesän pettymyksen jälkeen Brasilia on pelannut 12 ottelua putkeen ilman tappioita voittaen niistä peräti kymmenen. 

 

Kokoonpanot 

Tite peluutti Fernandinhoa ja Casemiroa keskikentän pohjalla Boliviaa vastaan, mutta Arthur korvasi jälkimmäisen Venetsuela-pelissä. Arthur aloittanee myös Perua vastaan. Gremion hyökkääjä Everton on pelannut pirteästi päästessään vaihdosta kentälle, mikä saattaa tietää penkkikomennusta Ajaxin David Neresille. Firminho on aloittanut tähän asti molemmat pelit, mutta Liverpoolin hyökkääjä saatta menettää paikkansa avauksessa Gabriel Jesukselle. Perun valmentaja Garecalla ei ole yhtä paljon vaihtoehtoja, joten kokoonpano tuskin muuttuu Bolivia-pelistä. 

Peru XI (4-2-3-1): Gallese; Advincula, Zambrano, Abram, Trauco; Yotun, Tapia; Polo, Farfan, Cueva; Guerrero

Brasilia XI (4-2-3-1): Alisson; Alves, Marquinhos, Silva, Luis; Casemiro, Arthur; Richarlison, Coutinho, Everton; Firmino