Brasilia – Costa Rica » Voittaako Neymar ottelun Brasilialle?

Perjantaina 22.6.2018 klo 15:00 Brasilia – Costa Rica @ Jalkapallon MM 2018

Brasilian avauspeli oli monelle MM-kisaveikkaajalle pettymys Selecaon nyhjättyä 1-1 tasapelin Sveitsin kanssa. Hetken aikaa näytti siltä, että Brasilia löytäisi rytminsä, kun Philippe Countinhon rangaistusalueen ulkopuolelta ylänurkkaan ruuvaama laukaus siirsi keltapaidat johtoon. Peli ei kuitenkaan lähtenyt rullaaman erityisesti Neymarin hidastaessa syöttöjäketjuja tarpeettomilla kosketuksillaan. Tilaisuus ottaa matsi haltuun jäi siten käyttämättä, ja läpi suurempaa taistelutahtoa osoittanut Sveitsi sai ansaitsemansa tasoituksen toisen puoliajan viidellä minuutilla.

Jos Brasilia oli pettymys, ei Costa Rican esityksestä Serbiaa vastaan voi antaa juuri parempaa arvosanaa. Edellisissä MM-kisoissa puolivälieriin asti yltänyt Los Ticos näyttää menettäneen neljässä vuodessa parhaan teränsä, joten Brasilia pääsee lähellekään parasta tasoaan, voidaan E-lohkon toisella kierroksella nähdä selkäsauna.

Jos rangaistuspotkuja ei lasketa, on Costa Rica onnistunut tekemään vain yhden maalin neljässä viimeisessä MM-ottelussaan. Los Ticos voi saada Brasilialta pisteen vain puolustamalla, joten perjantain ensimmäinen peli saattaa muistuttaa pari päivää sitten pelattua Espanjan ja Iranin kohtaamista B-lohkossa. Tosin sillä erotuksella, että Costa Rican Oscar Tabarez ei ole saanut joukkuepuolustustaan toimimaan yhtä kuin Irania luotsaava Carlos Queiroz.

Neymarin osallistumista perjantain otteluun on ehditty epäillä sen jälkeen, kun maailman kallein pelaaja jätti tiistain treenit kesken nilkkavaivan vuoksi. Vamma ei kuitenkaan ole ilmeisesti kolhua vakavampi, joten tähden odotetaan ottavan paikkansa Brasilian avauskokoonpanossa.