Boston ja St. Louis kohtaavat ensi yönä Game Sevenissä

Tuukka Rask on ollut Bostonin pudotuspelikevään paras pelaaja. 
Torstai 13.6. klo 03:00 Boston Bruins – St. Louis Blues, Game 7. 
TV:
Viasat jääkiekko HD ja Viaplay

 

Stanley Cupin mestari ratkeaa ensi yönä, kun Boston Bruins ja St. Louis Blues kohtaavat seitsemännessä finaalissa Suomen aikaa kello 3 alkaen. NHL:n mestaruudesta taistelee vain yksi suomalaispelaaja, mutta Bostonin maalivahti Tuukka Rask on ollut loppuottelusarjassa sitäkin suuremmassa roolissa. Raskista saattaa nimittäin tulla historian ensimmäinen suomalainen Conn Smythe Trophyn voittaja. Suomalaistorjujan valinta pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi on lähes varmaa, jos Boston voittaa seitsemännessä pelissä St. Louisin. 

Rask oli voittamassa Bruinsin kanssa Stanley Cupia jo kahdeksan vuotta sitten, mutta tuolloin SapKon kasvatin oli tyytyminen luukkuvahdin rooliin veteraani Tim Thomasin torjuessa mestaruuden Bostonille. Nyt tilanne on kokonaan toinen. Vaikka Rask ja slovakivahti Jaroslav Halak pelasivat runkosarjan lähes puoliksi, on Rask vartioinut Bruinsin maalia jokaisessa 23 pudotuspeliottelussa. 

Myös Raskin vastapari St. Louisin Jordan Binnington pelasi runkosarjassa vähän, sillä kesken kauden Jake Allenilta ykköstorjujan paikan riistänyt tulokas aloitti vain 30 peliä. Pudotuspeleissä huimaan vireeseen vertynyt Binnington on saanut uurastaa jo 25 ottelussa. Maalivahtien vertailussa kokemus on joka tapauksessa Raskin puolella. Erityisen hyvin suomalainen on onnistunut tämän kevään pudotuspelien katkaisupeleissä Torontoa, Columbusta ja Carolinaa vastaan. Ratkaisuotteluissa Rask on torjunut 145 kiekkoa 149 laukauksesta huikella 97,3 torjuntaprosentilla. 

Taklaavaa karvauskiekkoa pelaava St. Louis on ollut finaalisarjassa niskan päällä tasaviisikoin pelatessa, mutta Boston käyttänyt maalipaikkansa paremmin ja johtaa finaalisarjaa maalierolla 21-14. Ero selittyy ylivomaimapelin tehokkuudella, jota Boston johtaa 7-1.