Boca Juniors ja River Plate kohtaavat vuosisadan ottelussa

Boca Juniorsin ja River Platen ensimmmäinen kohtaaminen päättyi 2-2 tasapeliin. 

Sunnuntai 25.11. kello 22:00 River Plate – Boca Juniors
TV: Unibet live stream (ohjeet jutun lopusta)

Päivitetty 26.11. klo 14:30 

Copa Libertadoresin finaali oli tarkoitus pelata lauantaina 25.11., mutta River Platen kannattajien hyökättyä Boca Juniorsin bussin kimppuun ottelu siirtyi sunnuntaille. 
 

 

Jos eteläamerikkalainen seurajoukkueiden välinen futis kiinnostaa, ja haluat katsoa kauden aikana ainakin yhden pelin, kannattaa se ehdottomasti tehdä tänä iltana. Boca Juniorsin ja River Platen kohtaaminen eurooppalaista Mestarien liigaa vastaavan Copa Libertadoresin finaalissa on nimittäin parasta mitä Latinalaisen Amerikan jalkapallo voi tarjota. 

Suomen aikaa kello kymmeltä alkavaan finaaliin lähdetään todella herkullisista asetelmista, kun argentiinalaisjoukkueet päätyivät kaksi viikkoa sitten ensimmäisessä osaottelussa 2-2 tasatulokseen Boca Juniorsin kotistadionilla La Bomboneralla. Vauhdikkaassa ottelussa isännät menivät johtoon kahteen otteeseen, mutta River onnistui kirimään rinnalle yhtä monta kertaa. 

Finaali on myös El Superclásico

Kysymyksessä ei ole pelkästään Copa Libertadoresin finaali, vaan myös tulikuuma derby. Boca Juniorsin ja River Platen välinen kohtaaminen on ristitty Argentiinassa El Superclásicoksi ja sen jättävän tunnelmaltaan varjoonsa niin Skotlannin Old Firmin, Espanjan El Clasicon kuin Saksan die Klassikerinkin. Derbyn historia kantaa yli sadan vuoden taakse ja se jakaa edelleen koko maan kahtia. Vaikka jokaisesta kylästä ja kaupungisa oma joukkue, on jokaisella argentiinalaisella suosikkinsa El Superclásicossa.    

Tämä on vasta toinen Copa Libertadoresin 58-vuotisen historian aikana, kun finaalissa kohtaavat kaksi joukkuetta samasta maasta. Cupin voitosta voittajalle lankea 6 miljoonan dollarin palkinto on huomattavasti suurempi kuin Argentiinan liigan pisterahat, joten molemmat joukkueet ovat kauden mittaa lepuuttaneet parhaita pelaajiaan liigassa cup-otteluita silmällä pitäen. Luvassa vuosisadan matsi, jota ei kannata missata! 

Kokoonpanot

River Platen valmentaja Marcelo Gallardolla on käsissään siis lähes paras mahdollinen kokoonpano, kun sivussa ovat vain pelikieltoa kärsinä Rafael Santos Borré sekä loukkaantunut Ignacio Scocco. Ensimmäisen osaotteluun Gallardo valitsi viiden miehen puolustuslinjan, mutta kotikentällä ryhmitys saattaa vaihtua vähän rohkeampaan 4-3-2-1 muotoon tai klassiseen 4-4-2:eksi. 

Riverin joukkueesta tarkkailuun kannattaa ottaa vasta 20-vuotias Exequiel Palacios. Kuluvan kauden aikana maajoukkueessa debytoineelle keskikenttäpelaajalle povataan valoisaa tulevaisuutta Euroopan kentillä. Parhaana päivänään monipuolinen ja pelirohkea nuorukainen näyttää ehtivän kentällä joka paikkaan. Palaciosilla on myös suuri vastuu sekä puolustuslinjan suojelusta että nopeiden pistojen käynnistämisestä. 

River Plate 4-3-2-1 XI: Franco Armani; Gonzalo Montiel, Jonathan Maidana, Javier Pinola, Milton Casco; Enzo Pérez, Leonardo Ponzio, Exequiel Palacios; Ignacio Fernández, Gonzalo Martínez; Lucas Pratto. 

Boca Juniorsin osalta suurin kysymysmerkki on Argentiinan MM-kisajoukkueeseen kuulunut Cristian Pavón, joka loukkaantui finaalin ensimmäisessä osassa. Päävalmentaja Guillermo Schelotto saattaakin ratkaista ongelman tuomalla keskikentälle yhden pelaajan lisää, joka olisi melko varmasta Agustín Almendra. Toinen vaihtoehto on sijoittaa Carlos Tevez tai Mauro Zárate piilokärjeksi  Ramon ”Wanchope” Ábilan taakse. Finaalin avausosassa maalin tehnyt Dario Benedetto aloittanee jälleen penkiltä.

Vierasjoukkueen pelaajista seurantaan kannattaa ottaa kärjestä löytyvä Ramón Ábila, joka nauttii valmentaja Guillermo Schelotton luottamusta tiukoissa paikoissa. Ábila osui jo kertaalleen finaalin ensimmäisessä osassa väkevän yksilösuorituksen päätteeksi ja lienee tälläkin kertaa Schelotton valinta avaukseen. 

Boca Juniors 4-1-4-1 XI: Esteban Andrada; Leonardo Jara, Carlos Izquierdoz, Lisandro Magallán, Lucas Olaza; Wilmar Barrios; Nahitan Nández, Agustín Almendra, Pablo Pérez; Sebastián Villa, Ramón Ábila

 

Copa Libertadores live stream 

River Platen ja Boca Juniorsin kohtaamisen Copa Libertadoresin finaalissa voi katsoa klo 22:00 alkaen Unibet TVstä. Katsominen on maksutonta, mutta edellyttää yhtiön pelitin, jonka saldo on vähintään 0.01 €. Vedonlyöntipakkoa ei ole. Katso ohjeet alta:

  1. Avaa tili → tällä kampanjasivulla
  2. Tee haluamasi kokoinen talletus. Jotta Stream toimii, tulee pelitilillä olla vähintään 0.01 € pelirahaa. Jos pidät vedonlyönnistä, niin voit hyödyntää yhtiön tarjouksen (talletuksen triplaus – maksimihyöty 40€ talletuksella).
  3. Löydät live streamin klo 22:00 alkaen Unibet TV –välilehdeltä
  4. Voit katsoa live stream -palvelusta illan ottelun lisäksi esimerkiksi kaikki La Ligan ottelut kaudella 2018-2019.