Kimi Räikköseltä kauden paras aika-ajo – suomalaiset hyvistä asemista Itävallan osakilpailuun

Itävallan GP sunnuntaina 30.6. klo 16.10. Ennakkotunnelmat C Morella klo 15 alkaen.

 

tävallan GP:n aika-ajon suomalaisonnistuja oli Alfa Romeon Kimi Räikkönen: Jäämies ei sulanut Keski-Euroopan helteessä, vaan ajoi kauden parhaimman aika-ajonsa ja ylsi kuudenteen lähtöruutuun. Räikkönen ja muut F1-kuskit lähtevät kisaamaan Spielbergin radalla sunnuntaina klo 16.10.
 
Vahvassa vedossa koko viikonlopun ollut Ferrarin Charles Leclerc starttaa paalupaikalta tavoittelemaan F1-uransa ensimmäistä voittoa. Monacolaisen tallikaveri Sebastian Vettel kärsi teknisistä vaikeuksista ja jäi yhdeksänteen lähtöruutuun. Red Bullin Max Verstappen pitää Leclercille seuraa eturivissä.
 
Alkukautta dominoinut Mercedes ei pystynyt tällä kertaa haastamaan Ferraria – ja aika-ajon jälkeen tuli lisää lunta tupaan: Lewis Hamilton oli toiseksi nopein, mutta brittikuskin katsottiin estäneen Räikköstä aika-ajon ensimmäisessä osiossa. Suomalainen palkitsi hänet välittömästi kansainvälisin käsimerkein, ja tuomaristo löi sen päälle vielä kolmen lähtöruudun rangaistuksen. Hamilton lähtee kilpailuun neljännestä ruudusta tallikaverinsa Valtteri Bottaksen vierestä. Nastolalainen kertoi C Morelle, että hänen aika-ajonsa viimeinen veto meni pieleen tallin sähellyksen vuoksi.

Spielbergin radalla on totuttu näkemään viihdyttäviä kisoja, ja ennakkoasetelmat ovat tällä kertaa poikkeuksellisen herkulliset: Mercedes joutuu kauden kovimpaan testiinsä, sillä eturivistä lähtevät F1:n tulevaisuuden tähdet Leclerc ja Verstappen eivät anna tuumaakaan periksi Itävallan helteessä. Bottas haluaa puolestaan kukistaa hänestä viime kisoissa niskalenkin ottaneen Hamiltonin. Viime viikolla Ranskassa pistekantaan palannut Räikkönen taas mielii keskikastin kuninkaaksi.
 
Itävallassa ovat vauhdissa myös pikkuluokat. F3:ssa Niko Kari ja Simo Laaksonen joutuivat pettymään lauantaina, mutta sunnuntaina on uusi päivä – kisa starttaa klo 10.35. Mick Schumacherin tähdittämässä Formula 2:ssa ajetaan klo 12.00 alkaen.