Aukeaako Suomen mitalihana tiistaina? – Krista Pärmäkosken päämatka edessä!

Norjan Therese Johaug lähtee naisten kympille ylivoimaisena voittajasuosikkina. 

Tiistai 26.2. klo 16.00 MM-hiidon naisten perinteinen 10 km
TV:
Yle TV2 & Yle Areena

Hiihdon MM-kisat ovat olleet tähän asti Suomen osalta pienoinen pettymys. Tarvittua venymistä – tai onneakaan – ei ole vielä nähty, joten mitalitili on toistaiseksi avaamatta. 

Tiistaina siihen on kuitenkin mainio mahdollisuus, kun Krista Pärmäkoski starttaa päämatkalleen naisten perinteiselle kympille. Sinivalkoisiin kultamitalikahveihin ei luultavasti tarvitse varautua, sillä kilpailukiellosta vapautunut Therese Johaug starttaa matkalle ylivertaisena ykkössuosikkina. Norjalaisen ylivoimasta kertovat vedonlyöntikertoimet, jotka liikkuvat 1.05 ja 1.10 tuntumasssa. Kisa muista mitaleista tulee olemaan erittäin tiukka, joten mitalikahvipannu on syytä ladata valmiiksi hyvissä ajoin. 

Suomalaisille lisäjännitystä aiheuttaa Kerttu Niskasen tilanne: Sensaatiomaisen maailmancup-voiton juuri ennen MM-hiihtoja ottanut "Kepa" kärsi viikonloppuna hengitystieoireista, minkä vuoksi pariviesti jäi väliin. Maanantaina Niskanen pääsi testaamaan suksia ja omia tuntemuksiaan, ja hänet on ilmoitettu kisaan. Lopullinen osallistumispäätös tehdään tänään tiistaiaamuna. Toipumisen kannalta positiivista on, että kisa hiihdetään vasta klo 16 – jokainen tunti on nyt tarpeen. Torstain viestin kannalta Niskasen hiihtäminen tiistaina olisi enemmän kuin tärkeää. 

Tiistaiksi Seefeldiin odotetaan lämmintä säätä, joten huollon onnistumisella on ratkaisevan tärkeä merkitys. Vaan entäpä ne Pärmäkosken mahdollisuudet? Vedonlyöntitoimistojen silmissä Johaugin takana käydään erittäin tasaista kisaa. Kakkossijasta kisaavat tiukimmin Ebba Andersson, Ingvild Flugstad Östberg sekä Natalia Nepriajeva, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Pärmäkoski sekä Charlotte Kalla. Kerttu Niskasen varanaisena kisaan valmistautuu Anne Kyllönen. Suomen varmat edustajat ovat Pärmäkosken lisäksi Laura Mononen ja Johanna Matintalo