Ylen TV-peli on FA Cupin neljännen kierroksen ehdoton helmi

Nähdäänkö Alexis Sanchez tänään Manchester Unitedin avauksessa? 

Perjantai 25.1. klo 21:55 Arsenal – Manchester United, FA Cup 4. kierros
TV: Yle TV2 ja Areena sekä Viasat ja Viaplay

Perjantai-iltaan on futiksen ystäville tarjolla todellinen herkkupala, kun Arsenal ja Manchester United iskevät yhteen FA Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Matsin nähdäkseen ei tarvitse turvautua maksukanavaan tai vedonlyöntiyhtiön nettistriimiin, sillä myös Yle TV2 ja Areena esittävät kello 21:55 alkavan ottelun. 

Kysymyksessä on Yleisradion sekä FA Cupin TV-oikeudet omistavan Nordic Entertainment Groupin (NENT Group) välinen yhteistyö, jonka ansiosta Yle saa valita esitettäväkseen yhden ottelun maailman vanhimman cup-kilpailun jokaiselta kierrokselta. Tällä kertaa valinta on ollut helppo, sillä Arsenalin ja Manchester Unitedin kohtaaminen on klassikko. 

Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka eivät ole tottuneet putoamaan FA Cupista neljännellä kierroksella. Viimeisen kahdeksan kauden aikana Arsenal on pudottunut cupista tässä vaiheessa vain kerran, kun Nottingham Forest yllätti Arsene Wengerin miehistön viime vuonna. Gunners on myös voittanut FA Cupin kolme kertaa 2010-luvulla. United on puolestaan hävinnyt vain yhden 14 viimeistä FA Cupin neljännen kierroksen ottelustaan ja edellisestä kilpailun voitosta kulunut vain neljä vuotta. 

Pääseekö Sanchez irti? 

Ennakkotietojen mukaan kaikki seitsemän otteluun Manchester Unitedin managerina voittanut Ole Gunnar Solskjaer saattaisi antaa tämän illan ottelussa näytönpaikan Alexis Sanchezille sekä Romelu Lukakulle. Tähtitieteellistä palkkaa nauttiva kaksikko on jäänyt viime aikoina Marcus Rashfordin, Anthony Martialin sekä Jesse Lingardin varjoon. Kokoonpanomuutosten tekeminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Solskjaer ottaisi kilpailua vakavasti, sillä norjalainen arvostaa FA Cupia omilta pelaajavuosiltaan ja haluaa varmasti vaalia voittoputkeaan. 

Arsenalia 2014-2018 edustanut Sanchez ampui Tykkimiehille 122 ottelussa 60 maalia, mutta chileläinen on jäänyt kauaksi parhaasta tasostaan siirryttyään vaidossa Henrikh Mkhitaryanista Old Traffordille. Arsenalin fanit eivät muistele muistele erityisen lämpimästi hyökkääjää, joka teki selväksi halunsa lähteä pois lontoolaisseurasta. Kentälle päästessään Sanchez saa varmasti osansa buuauksista. 

Vinkki:
Jos haluat jatkossa tiedon Ylellä esitettävistä ilmaisotteluista, kannattaa jättää sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.