Huuhkajille kelpaa vain voitto – näillä aseilla kaatuu Armenia

Suomen pitää voittaa Armenia ja Liechtenstein kotona ja vieraissa. 

26.3. klo 19:00 Armenia – Suomi, EM-karsinta 
TV:
Viafree, Viaplay ja Viasat Jalkapallo HD

Jos Huuhkajien EM-karsinnassa on yksi ottelu, joka on varaa hävitä, oli lauantain Italia-peli juuri se matsi. Bosnia-Herzegovina ja Kreikka haastavat Suomen tosissaan J-lohkon kakkossijasta, joten tiistai-illan ottelusta Armeniaa vastaan on otettava täysi pistepotti. TVmatsit.com listasi kolme asiaa, joita Suomi tarvitsee voittaakseen Jerevanissa. 
 

1. terävyys viimeistelyssä 

Suomi on jäänyt kahdessa viimeisessä Kansojen liigan ottelussaan sekä EM-karsintojen avauspelissään maaleitta. Armenia-pelissä pallo pitää saada verkkoon. Teemu Pukille siunaantui yksi erinomainen maalipaikka Italia-ottelun toisella puoliajalla, mutta suoraan syötöstä ammuttu veto ohitti etutolpan väärältä puolelta. Pukki on Suomen ykköspelote myös Armeniaa vastaan. Norwichin hyökkääjän nopeus on myrkkyä Armenian hitaahkolle keskuspuolustukselle.  

Puolan pääsarjassa kymmenen maalia viimeistellyt Petteri Forssel saattaa osoittautua päävalmentaja Markku Kanervan jokeri-kortiksi, jos Armenia vetäytyy ja puolustaa syvältä. Kymppipaikalla operoiva Forssel pystyy ratkaisuihin myös boksin ulkopuolella, jos palloa ei saada pelattua Pukille rangaistusalueen sisään. 

2. pelirohkeus 

Menestys Kansojen liigassa näkyy Suomen otteissa. Esitys Italiaa vastaan oli miehekäs, vaikka tulos jäi laihaksi. Armenia arvottiin Suomen karsintalohkoon vitoskorista ja sen pitää myös näkyä kentällä. Huuhkajien pitää ottaa ottelussa ohjat heti alusta lähtien. Lauantaina Italian maali vapautti kotijoukkueen pelaamisen eikä sen tarvinnut ottaa suurempia riskejä. Suomen pitää pyrkiä tänään samaan.  Suomi ei ole vielä koskaan hävinnyt Armenialle, eikä tilastotappiota saa tulla nyt. Armenia on Liechtensteinin ohella toinen maa, joka Suomen pitää voittaa kahdesti.
 

3. oma pää puhtaana 

Suomi pärjäsi Kansojen liigassa saalistamalla 1-0 voittoja. Kun marginaalit ovat pienet, ei oma pää saa vuotaa. Suomi puolusti Italiaa vastaan pitkiä aikoja todella mallikkaasti eikä peruspelaamissa ole mitään vikaa. Armeniaa vastaan Suomen on pidettävä joukkueen ainoa tähtipelaaja Arsenalin  Henrik Mkhitarian kurissa. Voi olle myös Suomen etu, että kaikki Armenian hyökkäykset kulkevat yhden miehen kautta, sillä silloin Mkhitarianin eliminoiminen saattaa rampauttaa kotijoukkueen pelinrakentelun. 

Siinä missä Italia vyörytti kärsivällisiä hyökkäyksiä Suomen alueelle, joutuu Huuhkajien puolustus Jerevanissa kokonaan toisenlaisen haasteen eteen. Armenia puolusti avauspelissään Bosnia-Herzegovinaa vastaan yhdeksällä miehellä syvältä ja haki ratkaisua nopeista vastahyökkäyksistä.