Argentiina – Kroatia » Messin pelit voivat päättyä alkusarjaan

Argentiina - Kroatia

MM-kisojen alku on ollut Lionel Messille hankala.

21.6.2018 klo 21:00 Argentiina – Kroatia (D-lohko) @ Yle TV2 & Yle Areena

 

Ottelun kulku

Argentiinan MM-kisojen avausottelu Islantia vastaan noudatti ennalta-arvattavaa kaavaa. Altavastaaja puolustuslinja makaa syvällä omassa boksissa ja suosikin yrittäessä löytää keinot sen puhkaisemiseen.  Islannin pelisuunnitelma toimi täydellisesti, eikä Albicelesten puhkuminen ja puhisemin tuottanut kuin yhden maalin, joten lopputuloksena oli 1-1 tasapeli.

Yksi piste Islannilta on Argentiinan kannalta katastrofi, koska omassa pelissä Nigeriaan kaataneella Kroatialla on nyt hyvät mahdollisuudet D-lohkon voittoon ja helpompaan jatko-ohjelmaan.

Jatkopeleistä putoaminenkaan ei ole enää Argentiinan tapauksessa täysi mahdottomuus, jos Jorge Sampaolin miehistö ei onnistu voittamaan Kroatiaa tämän illan ottelussa. Käytännössä yksin Argentiinan MM-lopputurnaukseen pelastanut Lionel Messi kantaan kapteenin nauhan kanssa suurimman vastuun joukkueen menestyksestä. Islantia vastaan Messi laukoi peräti 11 kertaa, mikä suurin määrä samassa ottelussa yhdelle pelaajalle sitten vuoden 1974. Messille tarjottiin mahdollisuutta tehdä ratkaiseva 2-1 maali rangaistuspotkusta 64. Minuutin kohdalla, mutta Hannes Halldorsson ehti syöksyä viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajan yrityksen tielle. Tänä iltana nähdään jatkuuko Messin tuska vai saako La Pulga vihdoin maalitilinsä auki. 

 

Kokoonpanot:

Argentiina (3-4-3) XI: Caballero; Tagaliafice, Otamendi, Mercado; Acuna, Perez, Mascherano, Salvio; Meza, Aguero ja Messi.

Kroatia (4-2-3-1) XI: Subasic; Strinic, Lovren, Vida, Vrasljko; Modric, Bozovic; Perisic, Kramaric, Rebic; Mandzukic.

Argentiinan manageri Sampaoli on vaihtanut Islanti-pelin 4-2-3-1 ryhmityksen 4-3-3, jossa uusina pelaajani avaukseen on nostettu: Mercado ja Acuna. Krotian kokoonpano on muuten sama kuin 2-0 voittoon päättyneessä Nigeria-ottelussa paitsi, että Bozovic on korvannut Rakiticin keskikentän puolustavassa roolissa.